Ανακοίνωση ΣΕΚΕ ΕΥΔΑΠ για τις τελευταίες εξελίξεις


Συνάδελφοι, επιβεβαιώθηκε  στις  23 Ιουλίου στη Λαοδικείας ότι πολιτικά και συνδικαλιστικά
 
  Οι δικαιολογίες και οι μεσοβέζικες στάσεις τελείωσαν.
  Η Τρόικα «εξωτερικού» σε αγαστή συμπαιγνία με την κυβερνητική Τρόικα «εσωτερικού» και όλους τους πολιτικούς, οικονομικούς, συνδικαλιστικούς, δημοσιογραφικούς, θεσμικούς κι εξωθεσμικούς, παρατρεχάμενους των μνημονίων και τους σύγχρονους «κουκουλοφόρους» και τους διεθνείς και ντόπιους «μαυραγορίτες» συγκροτούν ένα άθλιο ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ κι έχουν στήσει τις δυνάμεις της εργασίας και το λαό στο εκτελεστικό απόσπασμα.
  Η ψήφιση των περικοπών από τους κκ του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ σημαίνει για εμάς τους εργαζόμενους και τη λειψή ζωή μας , που θα γίνει πιο λειψή αφού ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.
   Οι  σύλλογοι ,παρατάξεις ,ομοσπονδία δεν πρότειναν   να γίνει πριν 3 μήνες  ένα  συνέδριο που θα αξιολογούσε τη σημασία της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και θα διοργάνωνε τις ανάλογες κινητοποιήσεις.  Οι κινητοποιήσεις αυτές θα ήταν μια σαφής κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων για την υπεράσπιση ενός από τα θεμελιώδη δικαιώματά τους, το οποίο με τους αγώνες τους κατόρθωσαν να συμπεριληφθεί στο νομικό δίκαιο της χώρας μας.
   Αυτό το γεγονός  αναδεικνύει ένα μείζον ζήτημα ότι το ΣΚ  βρίσκεται πίσω από τις περιστάσεις  αδύναμο και  δεν κατανοεί το τι σημαίνει ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης των εργαζομένων που θα τους οδηγούσε να καταλάβουν ότι η αιτία αυτών που γίνονται καθημερινά είναι ο καπιταλισμός και όχι τα δικαιώματα που έχουν.
Έτσι φτάσαμε στον  Ε Μ Π Α Ι Γ Μ Ο   της 23ης Ιουλίου
Στις 13:00 μμ το Δ.Σ. της Ε.ΥΔ.Α.Π., για να αποφύγει την κατακραυγή του κόσμου αποφάσισε (προφανώς για τα μάτια) να διακόψει το Δ.Σ.. Τη σκυτάλη των εξελίξεων παρέλαβε το προεδρείο της Ομοσπονδίας, που ανακοίνωσε με ικανοποίηση στους συγκεντρωμένους, τη διακοπή του ΔΣ, το μη πάρσιμο της απόφασης των περικοπών και να παραμείνει το προσωπικό σε επιφυλακή για ότι νεώτερο. Μόλις όμως ο κόσμος αποχώρησε, μιά και κανένας υπεύθυνος συνδικαλιστής δεν σκέφθηκε να διαπιστώσει αν απεχώρησαν ή όχι και τα μέλη του Δ.Σ. από τη διακοπείσα (και όχι ματαιωθείσα) συνεδρίαση,  οι κ.κ. του Δ.Σ. συνέχισαν σαν να μην τρέχει τίποτε το Δ.Σ. και ψήφισαν με την απουσία (;;;) των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων  την προγραμματισμένη από το μνημόνιο και από την εισήγηση του προέδρου δεύτερη περικοπή αποδοχών, έως ότου δηλ  φτάσουν συνολικά το 35% σε σχέση με αυτές του 2009, που είχε υπογράψει πρόσφατα η Ομοσπονδία.
 Θυμίζουμε
1.       Οι συνάδελφοι εκπρόσωποι του προσωπικού στο ΔΣ Μανώλης Αγγελάκης και Βαγγέλης Μουτάφης που εκλέχτηκαν με τα θηριώδη ποσοστά του 70% περίπου αθροιστικά, όπως πληροφορηθήκαμε ειδοποιήθηκαν καθ’οδόν  να προσέλθουν στο συμβούλιο και  απάντησαν ότι καταψηφίζουν την πρόταση και δεν προσέρχονται  στο Δ.Σ και αυτό ας αναλάβει. τις ευθύνες του να αποφασίσει, (σ.σ.λες και υπήρχε περίπτωση να κάνει το Δ.Σ. διαφορετικά). Θα πρέπει οι χειρισμός τέτοιων σοβαρών θεμάτων εκ μέρους των εκπροσώπων μας να είναι συντονισμένος και καθοριστικός ώστε και να κινητοποιούν  τους εργαζομένους  και να προκαλούν  τον σεβασμό των μελών του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ αφού  στηρίζονται από 1600 συναδέλφους.
  Προσοχή
2.       Επειδή η ταχύτητα ροής των γεγονότων είναι τέτοια που διαδοχικά τα επικαλύπτει, πληροφορηθήκαμε σήμερα 23/7 ότι στο προηγούμενο Δ.Σ. που διακόπηκε, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ είπε στην Ομοσπονδία ότι: «αυτό που κάνετε είναι ανέντιμο», δηλαδή, το να ζητάτε να μην πάρουμε απόφαση για τη δεύτερη περικοπή αποδοχών, μιά και οι ίδιοι ζητούσατε πρόσφατα να υπογραφεί η ΣΣΕ 2012, η οποία περιέχει και την κατά 35% περικοπή αυτή. Δεν ξέρουμε τι και αν απάντησαν οι της Ομοσπονδίας στη
 
διοίκηση, αυτό που ξέρουμε καλά είναι ότι για αυτές τις απόψεις της διοίκησης θα έπρεπε εγκαίρως να μας είχε ενημερώσει η Ομοσπονδία και όχι να τα πληροφορούμαστε από εκπρόσωπο συνδ. παράταξης στα σκαλάκια του φουαγιέ της Λαοδικείας, παρουσία εκατοντάδων συναδέλφων.
        Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι η Ομοσπονδία, σύλλογοι  και συνδικαλιστικές παρατάξεις δε μπορεί να είναι πίσω από τις εξελίξεις,«να διστάζουν», «να περιμένουν», να κωλυσιεργούν, να μην ενημερώνουν το προσωπικό, να μην προετοιμάζονται και να μην προετοιμάζουν το προσωπικό για τις επόμενες μέρες μάχης που έχουμε μπροστά μας.
  Απαιτείται η δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου που θα αντιμετωπίσει την ξεκάθαρη  ταξική επίθεση που δεχόμαστε.
   Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί η επίθεση αυτή με αποσπασματικές κινητοποιήσεις, παρά μόνο με τη συνένωση της εργατικής τάξης και του συνόλου των εργαζομένων σε ένα μεγάλο μέτωπο το οποίο δεν θα περιοριστεί στην απόκρουση της επίθεσης και την απόσπαση ορισμένων κατακτήσεων. Απαιτεί την αντιπαράθεση με την αστική πολιτική και την αστική στρατηγική, τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης εργατικής πολιτικής που αγωνίζεται για την καθιέρωση του δικού του κοινωνικό-οικονομικού και συνδικαλιστικού συστήματος αφού σήμερα τίθεται θέμα επιβίωσης των εργαζομένων.
 
Κομβικής σημασίας για την κίνηση αυτή αποδεικνύεται η επιτυχία να συσπειρώνει  αγωνιστικά  τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, ει δυνατό και το σύνολο. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται συστηματική προσπάθεια από όλους μας για να κατανοήσουμε την αξία για,
 α) αναζωογόνηση των γενικών συνελεύσεων και γενικά των μορφών άμεσης συμμετοχής των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων,
 β) στη χάραξη της τακτικής,
γ) στην υλοποίηση των αποφάσεων
Η γραμμή άμυνάς μας είναι
 
Καμιά παραπέρα μείωση των μισθών  καταβολή των δεδουλευμένων  –
Άμεση αναπλήρωση των απωλειών του εισοδήματος των τελευταίων ετών   –
Καμιά απόλυση εργαζομένου
Όχι στη μείωση των ωρών εργασίας με παράλληλη μείωση μισθού –
Υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, αποκατάστασή τους εκεί που παραμερίστηκαν, μη εφαρμογή των σχετικών αντεργατικών   –  Κατάργηση όλων των χαρατσιών
 Διαγραφή όλων των δανείων που έχουν πάρει οι εργαζόμενοι από την εταιρεία και από τράπεζες
 
ΣΗΜΕΡΑ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ  ΕΧΕΙ ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΠΟ  ΤΙΣ 13 μμ – 16.00μμ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ
 
 
 
 
 
Η ΕΥΔΑΠ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s