Σχετικά με την ΑΚΕ

Πρωτοβουλία εργαζομένων στη ΕΥΔΑΠ για μια νέα αγωνιστική αυτόνομη συνδικαλιστική συλλογικότητα.

Η Αγωνιστική Συνεργασία – ΕΥΔΑΠ αγωνίζεται για:

  1. Την προάσπιση του δικαιώματος πρόσβασης του κοινωνικού συνόλου στο Δημόσιο Αγαθό, που λέγεται νερό και τη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ.
  2. Την αναδιάρθρωση, τον αναπροσανατολισμό και τη ριζική αλλαγή του τρόπου διοίκησης και λειτουργίας της Εταιρείας μας, με ουσιαστική συμ­μετοχή των εργαζομένων και στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινωνικού συνόλου και όχι των κερδοσκόπων.
  3. Την αξιοποίηση του υπάρχοντος και την άμεση πρόσληψη του επί πλέον αναγκαίου προσωπικού, ώστε η ΕΥ∆ΑΠ να παρέχει υπηρεσίες ποιότητας και σε τιμή προσιτή για το κοινωνικό σύνολο.
  4. Την διασφάλιση της αξιοπρέπειας και των συνθηκών δουλειάς όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τομείς και χώρους εργασίας και την κατάργηση των διαφόρων μορφών ελαστικής απασχόλησης ή ενοικίασης εργαζομένων.
  5. Την αντιμετώπιση των πιεστικών οικονομικών και κοινωνι­κών προβλημάτων (ακρίβεια, ανεργία, υγεία, ασφαλιστικό κ.α.), που δημιουργεί η ανάλγητη κυβερνητική πολιτική.
  6. Την επίλυση των δίκαιων και ώριμων αιτημάτων του προ­σωπικού, που μετατίθενται από χρόνο σε χρόνο.

Είναι φανερό σε όλους μας πως περιθώρια για συντεχνιακές, κομματικές ή άλλες διαφορές μεταξύ μας δεν υπάρχουν.

Μόνος δρόμος είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και Ο ΑΓΩΝΑΣ για την ανατροπή των μέτρων που γυρνάνε την κοινωνία περισσότερο από μισόν αιώνα πίσω. Έχουμε υποχρέωση πρώτα στα παιδιά μας και μετά σε όλους όσοι αγωνίστηκαν και έχυσαν το αίμα τους, να αγωνιστούμε μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα των πόλεων και της υπαίθρου, και τη νεολαία για να μην αφήσουμε τα μέτρα να περάσουν.

Το μόνο σίγουρο είναι δεν πρόκειται να τους σταματήσει τίποτα άλλο εκτός από τη μαχητική αντίσταση των εργαζομένων.

Η Αγωνιστική Συνεργασία – ΕΥΔΑΠ σας καλεί να αγωνιστούμε μαζί για την αντιμετώπιση της επερχόμενης λαίλαπας, αλλά και την επιτυχία των δίκαιων αγώνων μας.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s