MAZIKH Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!


Ευτυχώς που το ΠΑΜΕ πήγε στην οδό Πειραιώς, διότι αν ενώνονταν οι δύο πορείες, θα είχαμε άσχημες εξελίξεις :

1) θα νόμιζαν οι εργαζόμενοι «του ΠΑΜΕ» ότι είναι το ίδιο με τους άλλους εργαζόμενους

2) θα νόμιζαν οι εργοδότες – μαύρο μέτωπο, ότι υπάρχει περίπτωση να ενωθούν κάποτε οι εργαζόμενοι, έστω και στις πορείες.

Ενώ τώρα αποκαταστάθηκε η πρέπουσα τάξη.

Θα μετρήσει άλλη μια φορά τις δυνάμεις του το ΚΚΕ και θα επανέλθει στην μόνη σοβαρή και άκρως επίκαιρη ασχολία του – την αποκατάσταση του Ν. Ζαχαριάδη.

Τα άλλα θέματα δεν επείγουν. Μπορούν να περιμένουν την «λαική εξουσία»

Β.Τ

MAZIKH Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΟΓΚΩΔΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ!!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ!

 Νωρίς τις απογευματινές ώρες ολοκληρώθηκαν μαζικά, αγωνιστικά και ειρηνικά οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν μετά τις απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα στην Αθήνα.

 

 

Η σημερινή απεργία στην Αττική, μετά από αποφάσεις του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) και των έξι άλλων εργατικών κέντρων της Αττικής, στέφθηκε με επιτυχία, αφού η συμμετοχή σε αυτήν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα μεγάλη σε κρίσιμους και μαζικούς τόπους δουλειάς, τόσο του ευρύτερου δημόσιου τομέα όσο και του ιδιωτικού τομέα. Στην απεργία συμμετείχαν ακόμα οι νοσοκομειακοί ιατροί, ενώ στάσεις εργασίας πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί (τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής βάρδιας).Στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών κέντρων στην Πλ. Κλαυθμώνος τον αγωνιστικό τόνο έδωσαν οι εργαζόμενοι των χώρων που βρίσκονται σε καταλήψεις, απεργίες και επισχέσεις εργασίας, δηλαδή του ΑΛΤΕΡ, της Χαλυβουργίας, της Ελευθεροτυπίας, της Γερολυμάτος Cosmetics, της Άλεξ Πακ, της ALAPIS, της Νοtos Galleries, του ΙΓΜΕ, του Ωνασείου και του Ερρικος Ντυνάν. Εκπρόσωποι αυτών των σωματείων μίλησαν στην συγκέντρωση μεταφέροντας το αγωνιστικό και αλληλέγγυο μήνυμά τους.

Μεγάλη και μαζικη υπήρξε, επίσης, η  προσυγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων στη Σανταρόζα και Σταδίου καθώς και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, τις οποίες ακολούθησαν ογκώδεις και αγωνιστικές πορείες στη Βουλή και το Υπουργείο Εργασίας αντίστοιχα.

Στη συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων και των Εργατικών Κέντρων παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικης Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Παν. Λαφαζάνη και τους Βουλευτές Μιχ. Κριτσωτάκη και Βασ. Μουλόπουλο.

Οι εργαζόμενοι στην Αττική έστειλαν σήμερα ένα μεγάλο, αγωνιστικό και στην ουσία ενωτικό μήνυμα αντίστασης στις αντεργατικές πολιτικές κοινωνικής λεηλασίας της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, του «δοτού» Πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου.

Οι εργαζόμενοι είπαν ένα μεγάλο όχι στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία, με αιχμή την αλληλεγγύη μέχρι την τελική νίκη στον ηρωϊκό αγώνα των Χαλυβουργών!

Οι εργαζόμενοι, ταυτόχρονα, πρόβαλλαν την ανάγκη απαλλαγής της χώρας από την τρόικα και τα μνημόνια και του ανοίγματος νέων προοδευτικών και σοσιαλιστικών δρόμων στη χώρα.

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς και η Αυτόνομη Παρέμβαση , με ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν τη σημερινή κινητοποίηση ως την αφετηρία αγώνων που πρέπει να κλιμακωθούν με γενική πανελλαδική απεργία στο πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη.

Για άλλη μια φορά, πάντως, εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι αγώνες της εργατικής τάξης και των εργαζομένων στη χώρα μας μπορούν να γίνουν πολύ πιο μαζικοί και αποτελεσματικοί με την αποφασιστικότερη προώθηση στην πράξη της κοινής δράσης και του πιο ουσιαστικού συντονισμού των αγώνων όλων των αριστερών συνδικαλιστικών και πολιτικών δυνάμεων

**Εργατικά συλλαλητήρια πραγματoποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης και σε άλλες πόλεις της χώρας.  

 

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από το παναττικό συλλαλητήριο:

πηγή: http://realdemocracygr.wordpress.com

 

Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΕΙΩΝ!

13:15 Η πορεία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων και του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς βρίσκεται στο Σύνταγμα . 

12:45 Αυτήν την ώρα τα μπλοκ της συγκέντρωσης της Σανταρόζα (Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων κλπ) ανεβαίνουν προκειμένου να συναντηθούν με τους συγκεντρωμένους στην πλ. Κλαυθμώνος.

Η αρκετά μαζική πορεία του ΠΑΜΕ, κατέρχεται την οδό Πειραιώς.

12:15 Αυτή την ώρα, στην απεργειακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ διεξάγονται ομιλίες, όπως άλλωστε και στη συγκέντρωση της Πλατείας Κλαυθμώνος. Στην ιδιαίτερα ογκώδη συγκέντρωση της Σανταρόζα, συμμετέχει με μπλοκ ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ, το Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων και Ανέργων, κτλ. Ο κόσμος συνεχώς πυκνώνει στις μαζικές συγκεντρώσεις, ενώ σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία.  

11:30 Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται αύτην την ώρα στα πλαίσια της Παναττικής Απεργίας, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πορείες.

Συγκεκριμένα, τα μπλοκ του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων βρίσκονται στη συμβολή των οδών Σταδίου και Σανταρόζα, ενώ το ΠΑΜΕ βρίσκεται στην Ομόνοια.

 

*** Παραθέτουμε ακολούθως την ανακοίνωση που εξέδωσε η Αυτόνομη Παρέμβαση σχτικά με τη σημερινή 24ωρη Παναττική Απεργία

 

24ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Μια διαφορετική απεργία με τις  ιστορικές αγωνιστικές παραδόσεις και αρχές  της εργατικής τάξης στο προσκήνιο
Η σημερινή 24ωρη Παναττική Απεργία και η μαζική συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος,  ήταν μια διαφορετική και ελπιδοφόρα απεργία.

Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας από μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα,  ήταν παρών, μαζί με τα σωματεία του και όλους όσους εξακολουθούν με επιμονή και διάρκεια, να αγωνίζονται για την ανατροπή της εργασιακής νεοφιλελεύθερης ζούγκλας που επιχειρούν Κυβέρνηση – Τρόικα – Εργοδότες.

Οι θεμελιώδεις ιστορικές παραδόσεις της εργατικής τάξης: αυτές της συλλογικής δράσης, της αγωνιστικής διεκδίκησης, της αλληλεγγύγης και της ενότητας ήταν σήμερα παρούσες και ζωντανές, με τη μαζική συμμετοχή πολλών και διαφορετικών εργαζομένων, σωματείων και συλλογικοτήτων από πολλούς εργασιακούς χώρους.

Σε αυτή την απεργιακή συγκέντρωση  αυτοί που μίλησαν και μετέφεραν ένα αγωνιστικό και αλληλέγγυο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ήταν οι εργαζόμενοι του ALTER, της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, της ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMETICS, της ΑΛΕΞ ΠΑΚ, της ALAPIS, της NOTOS GALLERIES, του ΙΓΜΕ, του ΩΝΑΣΕΙΟΥ, του ΕΡΡΙΚΟΥ ΝΤΥΝΑΝ  

Οι εκβιασμοί της Κυβέρνησης – Τρόικας και εργοδοτών ΣΕΒ,  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, εφόσον απέναντί τους έχουν μια εργατική τάξη που αγωνίζεται, δεν σκύβει το κεφάλι και δεν μπαίνει στο ψευτοδίλημμα της χρεοκοπίας και της εξόδου από το Ευρώ και την Ευρωζώνη.

Οι εργαζόμενοι και ο λαϊκός παράγοντας με την απεργία τους και τη συμμετοχή τους σήμερα ανοίγουν ένα νέο κύκλο δυναμικής παρέμβασης. Οι εργαζόμενες τάξεις παλεύουν και αντιστέκονται  στην σκληρή επίθεση που δέχονται και μπορούν να προβάλλουν ως ηγεμονική δύναμη της ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της οικονομίας.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση επαναφέρει την πρότασή της για Γενική Απεργία το 1ο Δεκαήμερο του Φλεβάρη και καλούμε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να εγκαταλείψει την τακτική των διαδοχικών υποχωρήσεων αλλά να εγκαταλειφθεί και κάθε τακτική που βάζει διαχωριστικές γραμμές και εν τέλει συνιστά μια παράλογη και καταστροφική πρακτική,  σε βάρος της δυναμικής του κινήματος και της αναγκαίας αλληλεγγύης ανάμεσα στο σύνολο των εργαζομένων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s