ΙΔΟΥ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!


ΙΔΟΥ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

 Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΔΩ!

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ!

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ!

Τα νέα μέτρα λεηλασίας των εργαζομένων και κατεδάφισης της χώρας που περιλαμβάνονται στο νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο δόθηκαν χθες μεταφρασμένα στη δημοσιότητα και αποκαλύπτουν πολλές από τις ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνονται στον 2ο εφαρμοστικό νόμο που θα περάσει από τη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι.

Με αιχμή το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις διατάξεις για αποκρατικοποιήσεις, η Κυβέρνηση αποκρατικοποιεί περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον 390 εκατ. ευρώ, και υιοθετεί ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με στόχο τη συλλογή τουλάχιστον 15 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του 2012, και τουλάχιστον 50 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του 2015. Αυτό σημαίνει πως με τις εξαιρετικά χαμηλές αποτιμήσεις των εισηγμένων στο Χ.Α. ΔΕΚΟ και με την πτώση των τιμών της δημόσιας περιουσίας που συνεπάγεται το γεγονός πως οι υποψήφιοι αγοραστές γνωρίζουν την «πρεμούρα» της Ελλάδας να πουλήσει, η χώρα ξεπουλιέται και μάλιστα έναντι πινακίου φακής.Προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, ιδρύεται φορέας αποκρατικοποιήσεων και Γενική Γραμματεία Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, τομείς στους οποίους αναμένεται να τοποθετηθούν είτε ιδιώτες managers είτε ξένοι επίτροποι, προκειμένου να βεβαιωθούν για την ομαλή προώθηση των συμφερόντων του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου που κατεδαφίζει το ελληνικό κράτος.

Παράλληλα, μέτρα «φωτιά» για εισοδήματα, φόρους, ασφαλιστικό, κύριες και επικουρικές συντάξεις, εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνονται στο κείμενο.

Ειδικότερα, η εργασιακή εφεδρεία εφαρμόζεται χωρίς κλαδικές εξαιρέσεις και ισχύει και για το προσωπικό που μετατάσσεται από δημόσιες επιχειρήσεις σε άλλους φορείς της κυβέρνησης μετά την εξέταση των επαγγελματικών του προσόντων από τον ΑΣΕΠ.

Οι εργαζόμενοι που μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία θα αμείβονται με το 60% του μισθού τους για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από 12 μήνες, κατόπιν του οποίου οι περισσότεροι θα οδηγούνται στον καιάδα της ανεργίας.

Εκτός όμως από τη μείωση των εισοδημάτων και την απόλυση εργαζομένων στο δημόσιο κυβέρνηση και τρόικα αυξάνουν κι άλλο το κόστος διαβίωσης των πολιτών ενώ αυξάνουν την φοροεπιδρομική τους δράση στα μικρά και μικρομεσαία εισοδήματα.

Ενδεικτικά, στο 4ο επικαιροποιημένο μνημόνιο περιλαμβάνεται ακόμη και ότι «οι τιμές των εισιτηρίων στον ΟΑΣΑ και στον ΟΣΕ καθώς και σε άλλες δημόσιες επιχειρήσεις θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 25%».

Βέβαια η μεγάλη επίθεση γίνεται πάλι μέσα από την αύξηση της φορολογίας, αφού το μνημόνιο προβλέπει αυξήσεις στους φόρους κατά τουλάχιστον 2,017 δισ. ευρώ το 2011 και επιπλέον 3,678 δισ. ευρώ το 2012.

Τα έσοδα αυτά αναμένεται να προέλθουν από την αύξησης του ΦΠΑ στα εστιατόρια και στα μπαρ από 13% σε 23% από το Σεπτέμβριο του 2011, την αύξησης στους φόρους ακίνητης περιουσίας, τη μείωσης του αφορολόγητου στα 8000 ευρώ και την υιοθέτησης της εισφοράς αλληλεγγύης, την αύξησης στην φορολόγηση με τεκμήρια εισοδήματος και τελών στους ελεύθερους εισοδηματίες, της μείωσης στις απαλλαγές φόρων/δαπανών, τις αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς για προϊόντα καπνού, μέσω του ειδικού φόρου στα αναψυκτικά, των ειδικών φόρων στο φυσικό αέριο και το υγροποιημένο αέριο, της κατάργησης του φορολογικού πλεονεκτήματος για το πετρέλαιο θέρμανσης (για τις επιχειρήσεις από τον Οκτώβριο 2011 και ύστερα, και για τα νοικοκυριά σταδιακά από τον Οκτώβριο 2011 έως τον Οκτώβριο 2013), της αύξησης στα τέλη κυκλοφορίας, των έκτακτων εισφορών σε αυτοκίνητα, μηχανές και πισίνες, της αύξησης των προστίμων για αυθαίρετα κτίσματα και της τακτοποίησης πολεοδομικών παραβάσεων, της φορολόγησης σκαφών και γιοτ, της ειδικής εισφοράς πάνω σε ακίνητα μεγάλης αξίας, της ειδικής εισφοράς για τους χώρους καπνιζόντων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s