Ανακοίνωση Σ.Ε.Κ.Ε. εργαζομένων στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥτης ΕΥΔΑΠ


                                                                                                                               Σεπτέμβριος 2012

Μα τόσο μέλι έχουν οι καρέκλες;

Δεν μπορεί να υπάρχει άλλη εξήγηση από αυτή στο φαινόμενο, το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο πρωτοβάθμιο σωματείο της ΕΥΔΑΠ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, να μην έχει προγραμματίσει ακόμα εκλογοαπολογιστική συνέλευση και αρχαιρεσίες τρείς ολόκληρους μήνες από τη λήξη της θητείας του Δ.Σ. του σωματείου.

Αφού για δυόμιση χρόνια που οι εργαζόμενοι δέχτηκαν τη μεγαλύτερη επίθεση στη σύγχρονη ιστορία του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα, «έλαμψαν» με την απουσία τους και την ανυπαρξία τους, στη λεηλασία δικαιωμάτων και κατακτήσεων δεκαετιών, (περικοπές μισθών πάνω από 35%  βαθμοί, χρονοεπίδομα, ανθυγιεινά, βρεφονηπιακοί, ξένες γλώσσες κ.α) «κλειδώνοντας» ουσιαστικά το σωματείο.

Αφού ούτε στα λόγια δεν κατάφεραν να ψελλίσουν κάποιες κουβέντες αντίδρασης στις εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Αφού αναδείχθηκαν στους μεγαλύτερους συνοδοιπόρους και υπερασπιστές των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. αποδεικνύεται ανίκανη να εφαρμόσει και τα τυπικά για την ύπαρξη και τη νομιμοποίηση του Σωματείου, με τη περίεργη συνενοχή και των τριών παρατάξεων που αποτελούν το Δ.Σ. του σωματείου.

Πραγματικά κρίμα για το μεγαλύτερο, πιο ιστορικό, που με τη δράση του αποτελούσε μέτρο σύγκρισης αγωνιστικότητας και αποτελεσματικότητας  Σωματείο στην  ΕΥΔΑΠ.

Καλούμε τους συναδέλφους μέλη του Σωματείου να απαιτήσουν την άμεση σύγκληση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και την διενέργεια αρχαιρεσιών αλλά κυρίως για να συζητήσουμε να αποφασίσουμε και να οργανώσουμε την αντίστασή μας για την ανατροπή των πολιτικών που ξεπουλούν την ΕΥΔΑΠ, κατακρεουργούν τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα μας δικαιώματα που με αγώνες και κόπο κατακτήθηκαν.

Συμμετοχικό Ενωτικό Κίνημα Εργαζομένων για Δημόσια ΕΥΔΑΠ

στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s