Οι τροικανοί εκνεύρισαν ακόμα και τον….. Παναγόπουλο


Παναγόπουλος: Τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες οι «γιατροί της τρόικας»

Τα καλόπαιδα της τρόικας κατάφεραν μετά από τρία χρόνια συνεχών προσπαθειών να εκνευρίσουν ακόμα και τον Παναγόπουλο.
 Άστραψε και βρόντηξε: Μέχρι και κομπογιαννίτες τους είπε.

Αυτός που επί τρία χρόνια έκανε τα πάντα για να περάσει αυτή η πολιτική τι είναι τότε;

Αυτός που δεν υπερασπίστηκε ούτε τις συμβάσεις που υπογράφει τι είναι;

Αυτός που οι συνδικαλιστές του ψήφισαν το «κούρεμα» των αποθεματικών ακόμα και των διαθεσίμων των ασφαλιστικών μας Ταμείων τι είναι;

Αυτός που ακόμα και σήμερα αρνείται να συντονίσει τους αγώνες των εργαζομένων για την ανατροπή αυτών των πολιτικών τι είναι;

Αυτός που αρνείται επί τρία χρόνια να δει ότι οι δήθεν «ρεαλιστικές» υποχωρήσεις, φέρνουν νέες ήττες και νέες υποχωρήσεις τι είναι;

Κομπογιαννίτης πάντως δεν είναι. Διατεταγμένη πολιτική υπηρεσία εκτέλεσε που είχε σα στόχο τη διάλυση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων δεκαετιών.  

Κανένας όψιμος  λεκτικός «τσαμπουκάς» δεν μπορεί να τον σώσει. Έχει συνδυάσει το όνομα του με τις μεγαλύτερες ήττες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το μόνο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί αξιοπρεπώς, για να ξεχασθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η πορεία του στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Βασίλης Τσόκαλης

«Σε ένα πράγμα συμφωνήσαμε, ότι διαφωνούμε σε όλα», δήλωσε μετά τη συνάντηση με το κλιμάκιο της Τρόικας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παπαγόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τα μέλη της τρόικας ως «τσαρλατάνους» και «κομπογιαννίτες».

Όπως ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα εξής ζητήματα για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής:

  • Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής έχει παταγωδώς ΑΠΟΤΥΧΕΙ με δραματικές συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία.
  • Όλο το βάρος έχει πέσει στην εργασία και δεν έχει επηρεάσει πτωτικά καθόλου τις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Δεν αντιμετώπισε καθόλου τη φοροδιαφυγή, τη φοροκλοπή, την εισφοροδιαφυγή, απεναντίας οδήγησε σε μαζική έξοδο κεφαλαίων και καταθέσεων.
  • Συνέβαλε καθοριστικά στην αύξηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.
  • Στο επίμονο ερώτημα για το σεβασμό των ελεύθερων διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ καθώς και των αποτελεσμάτων της όποιας συμφωνίας μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών δε δόθηκε καμιά απάντηση.

«Το πρόγραμμά τους είναι πρόγραμμα το οποίο μας έχει καταστρέψει σπρώχνοντας στην ύφεση στην ελληνική οικονομία και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία με πρώτο αυτό της διόγκωσης της ανεργίας», δήλωσε ο Γιάννης Παναγόπουλος.

«Οι κύριοι της Τρόικα ήρθαν στην Ελλάδα ως γιατροί, έδιναν το φάρμακο που θα σώσει την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, αλλά αποδείχτηκαν τσαρλατάνοι, κομπογιαννίτες που έδιναν ματζούνι που κατέστρεψε και σκότωσε την ελληνική οικονομία και είχε δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία.
Αν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και έπρεπε να αξιολογηθούν είναι σίγουρο ότι θα είχαν απολυθεί»
, τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υπογράμμισε πως «η επιμονή σε ένα πρόγραμμα περικοπών μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη σπρωξιά στην ύφεση την ελληνική οικονομία και θα διευρύνει τα προβλήματα». «Είναι μια πολιτική καταστροφική που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να την αποδεχθεί», πρόσθεσε.

«Πολύ φοβούμαστε όμως ότι οι ορέξεις των δανειστών είναι πάρα πολύ ισχυρές και πάρα πολύ απαιτητικές. Γι΄αυτό το λόγο εμείς θα συνεχίσουμε τις αγωνιστικές παρεμβάσεις μας. Τις παρεμβάσεις στα διεθνή δικαστήρια, στα ελληνικά δικαστήρια, προσπαθώντας να ανακόψουμε και να ακυρώσουμε αυτό το κύμα της επίθεσης», τόνισε και επισήμανε:

«Κυβέρνηση και Τρόικα μας λένε να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες. Το ερώτημα είναι γιατί. Εμείς για το μόνο που μπορούμε να συζητήσουμε είναι για να αποκαταστήσουμε τον κατώτερο μισθό και την Εθνική Γενική Σύμβαση Εργασίας».

«Αυτοί θα αποδεχτούν την οποιαδήποτε συμφωνία; Σ΄αυτό δεν δεσμεύονται. Και δε δεσμεύονται γιατί έχουν νομοθετήσει και κατακρεουργήσει τον κατώτερο μισθό που λειτούργησε ως εργαλείο για να διαλυθεί όλη η μισθολογική βάση στη χώρα μας και να σπρωχτούν και οι μέσοι μισθοί προς τα κάτω, προς τον νέο κατώτερο μισθό», δήλωσε.

«Αν Κυβέρνηση και Τρόικα αποδεχτούν ότι ό,τι συμφωνήσουμε εργοδότες-εργαζόμενοι θα νομοθετηθεί, δηλαδή η αποκατάσταση του κατώτερου μισθού όπως το έθετε και η συμφωνία μας στις 3 του Φλεβάρη τότε εμείς θα το υπογράψουμε ως Σύμβαση και θα καλέσουμε την Κυβέρνηση να το νομοθετήσει», κατέληξε ο Γιάννη Παναγόπουλος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s