Μαζική συγκέντρωση-απάντηση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ κατά των νέων περικοπών…


Posted by Κώστας Ρίπης on 11:42 π.μ.

 

 Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ κατέκλυσαν το κτήριο της Διοίκησης, ακολουθώντας μαζικά την πρωτοβουλία των Συλλόγων τους που παρουσιάστηκαν αμετακίνητοι στην βασική τους θέση :

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ  στις περαιτέρω  μειώσεις των μισθών μας, δεδομένου ότι έχουν αλλάξει πολλά στο νομικό πλαίσιο που διέπει την ΕΥΔΑΠ (βλ. ΤΑΙΠΕΔ κλπ) και επιπλέον οι πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν αντισυνταγματικούς τους εφαρμοστικούς νόμους που περιέκοψαν τους μισθούς μας, αλλάζουν όλο το τοπίο. (Σύλλογος Μηχανικών Π.Ε & Τ.Ε ΕΥΔΑΠ)
Πριν λίγες ημέρες η ΕΥΔΑΠ έδωσε το μέγιστο μέρισμα στους μετόχους της και μάλιστα σε περίοδο κρίσης ενώ παρουσίασε και μείωση λειτουργικών εξόδων που ξεπερνάνε τα 50 εκ ευρώ τον τελευταίο χρόνο. 
Μεγάλο μερίδιο από αυτό το ποσό οφείλεται και στις περικοπές που έχουν γίνει ακολουθώντας τους νόμους 3833 και 3845/20110 οι οποίοι νόμοι έχουν προσβληθεί νομικά από σημαντική μερίδα εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.

Οι εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν και σήμερα την λήψη απόφασης του Δ.Σ. για τις περικοπές των μισθών τους. Ο κερδισμένος χρόνος θα επιτρέψει στην καλύτερη και πιο αποτελεσματική οργάνωση των Συλλόγων των  εργαζομένων. 

Δείτε το video από την ενημέρωση των εκπροσώπων της ΟΜΕ 
ΠΗΓΗ : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ

Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, κυρίως από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων.

Πραγματικά εντυπωσιακή η συμμετοχή των συναδέλφων. Αποδεικνύει την ανάγκη αλλά και τη δυνατότητα για συνεχής πολύπλευρες ενωτικές κινητοποιήσεις,καλά οργανωμένες, που θα διεκδικούν καμμία νέα περικοπή μισθών με ταυτόχρονη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ.

Για την επιτυχία των στόχων αυτών είναι απαραίτητη η κινητοποίηση η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη της κοινωνίας. Για το λόγο αυτό αυτοί οι στόχοι δεν μπορούν να διαχωρισθούν, όπως επιχειρείται από ορισμένους συναδέλφους.

Βασίλης Τσόκαλης

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s