Καλά ρε για 65€ κόβετε το νερό;


Φαίνεται ότι ορισμένοι στην ΕΥΔΑΠ δεν αντιλαμβάνονται με τίποτα το αδιέξοδο, που έχει περιέλθει μεγάλο μέρος των εργαζομένων και των άνεργων στην Αθήνα.

Δεν εξηγείται αλλιώς ότι βγάζουν εντολές διακοπής νερού ακόμα και για 65€, άσχετα αν προέρχονται από διακανονισμό που έχει καθυστέρηση.

Ο χαρακτήρας της ΕΥΔΑΠ για Δημόσια Εταιρεία που διαχειρίζεται και διακινεί ένα κοινωνικό αγαθό, δεν μπορεί να χαθεί στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η εταιρεία.

Φυσικά μιλώ για οικιακούς καταναλωτές με μικρές σχετικά οφειλές και μέρες σαν τη σημερινή σε συνθήκες καύσωνα.

Αλλά όσοι δίνουν εντολές διακοπών πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που  δεν έχουν πληρωθεί για σειρά μηνών ή πληρώνονται έναντι, ή ακόμα χειρότερα είναι μακροχρόνια άνεργοι που δεν εισπράττουν πλέον Ταμείο Ανεργίας, με συσσωρεμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, που δεν έχουν ούτε 1€ στη τσέπη.

Επιβάλλεται λοιπόν να είναι πολύ προσεκτικοί σε αυτά τα ζητήματα.

Οι ίδιοι που δίνουν αυτές τις εντολές δεν κάνουν μια βόλτα μέσα στην Εταιρεία να δουν πόσοι συνάδελφοι κινδυνεύουν από διακοπή του Ηλεκτρικού Ρεύματος λόγω οφειλής.

Σε αυτή τη περίοδο η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη σε κάθε εργαζόμενο. Μια αλληλεγγύη που θα τη χρειασθούμε και εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ από τους πολίτες της Αθήνας για να υπερασπίσουμε το Δημόσιο χαρακτήρα της, αλλά πρέπει να αντιλαμβάνονται και οι πελάτες της ΕΥΔΑΠ το κοινωνικό της χαρακτήρα για να τον υπερασπισθούν.

Βασίλης Τσόκαλης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s