ΔΕΚΟ και Αυτοδιοίκηση στο ΣτΕ κατά του Ταμείου Αξιοποίησης Περιουσίας


Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/06/2012 «ΑΥΓΗ»

Την ακύρωση της απόφασης της διυπουργικής επιτροπής με την οποία μεταβιβάστηκαν τα περιουσιακά στοιχεία των ΔΕΚΟ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ζητούν με δεκάδες προσφυγές που κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οργανισμοί, φορείς αλλά και ιδιώτες.

Με προσφυγές τους ζητούν την ακύρωση της απόφασης της διυπουργικής επιτροπής με την οποία μεταβιβάστηκαν τα περιουσιακά στοιχεία των ΔΕΚΟ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου

Στις προσφυγές τονίζεται, όσον αφορά τις ΔΕΚΟ, ότι λόγω της στρατηγικής σημασίας τους για την εθνική οικονομία και τη γενικότερη λειτουργία της χώρας και της κοινωνίας δεν είναι δυνατόν να αποκρατικοποιηθούν και να ιδιωτικοποιηθούν πλήρως. Σημειώνεται παράλληλα ότι η εν λόγω απόφαση (206/25.4.2012) είναι αντισυνταγματική και παράνομη, καθώς για την αξιοποίηση της περιουσίας θα έπρεπε να έχει προηγηθεί η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και όχι διυπουργικής απόφασης.

Οι προσφεύγοντες επίσης κάνουν λόγο για παραβίαση του άρθρου 106 του Συντάγματος, καθώς οι επίμαχες επιχειρήσεις του ευρύτερου δημοσίου τομέα έχουν ζωτική σημασία για την αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου, όπως επίσης έχουν κύριο σκοπό την παροχή υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.

Κατά της απόφασης προσέφυγαν η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η ΛΑΡΚΟ, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ, ΟΛΘ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ, Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος, καθώς και κάτοικοι των Δήμων Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου και Χαλανδρίου.

Να σημειώσω ότι ακόμα και σε αυτή τη κίνηση απουσιάζει εντελώς η διοίκηση της ΟΜΕ- ΕΥΔΑΠ. Πραγματικά αναδεικνύεται ανίκανη να προβάλλει τη παραμικρή αντίσταση

Βασίλης Τσόκαλης

7 responses to “ΔΕΚΟ και Αυτοδιοίκηση στο ΣτΕ κατά του Ταμείου Αξιοποίησης Περιουσίας

  1. Και όμως συμμετέχει στην κίνηση και η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ με εργαζομένους οι οποίοι έχουν και τον ρόλο του μετόχου. Δυστυχώς δεν υπάρχει ανοικτή ενημέρωση και πληροφόρηση ώστε να το μαθουν οι εργαζόμενοι, και γιατί όχι, να τη χαρούν μια τέτοια πρωτοβουλία. Αν δεν αλλάξει αυτή η παλαιοκομματικού τύπου συμπεριφορά (προσωπική μου άποψη) και τα καλά, άσχημα θα φαίνονται.
    Κ. Ρίπης

  2. Πως συμμετέχει η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ;

  3. Στην εποχή του ϊντερνετ πόσος χρόνος απαιτείται για να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη με την προσφυγή στο ΣτΕ των ΔΕΚΟ κατά του ταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Σημειώνουμε ότι ήδη διανύουμε τη δεύτερη βδομάδα που βγήκε το θέμα στον αέρα.

  4. Σημειώνω ότι το περίφημο ΣτΕ μετά μηηηηηηηηνες πολλούς απεφάνθη ότι «το Μνημόνιο Α είναι νόμιμο», ότι «το χαράτσι της ΔΕΗ είναι νόμιμο», ότι … «η ΄7χρονη χούντα διήρκεσε μία στιγμή, το μνημειώδες «στιγμιαίο αδίκημα»», ότι , ότι, ότι
    Η ίδια τυφλή τους δικαιοσύνη απεφάνθη χθες ότι: «οι 7 χρυσαυγίτες που τσάκισαν το ιδιοκτήτη στο ξύλο και διέλυσαν το μαγαζί του στη Βέροια «τιμωρούνται» με ποινή 7μήνες με αναστολή, όπως και ο μαγαζάτορας θύμα τους»,
    ενώ σαπίζουν στον Κορυδαλλό μήνες τώρα προφυλακισθέντες διαδηλωτές του 2011!!.
    Έτσι για να θυμόμαστε με ποιούς έχουμε να κάνουμε και να οροθετούμε επακριβώς τα πεδία των αναμενόμενων αποτελεσμάτων από την κρίση των αδέσμευτων και ακέραιων αυτών κυρίων της δικαιοσύνης.
    Ή όπως πρωτοείπε ο «μεγάλος» Α το 1981 να μην είμαστε «αιθεροβάμονες»!!

  5. Δηλαδή να μην εξαντληθεί και αυτή η δυνατότητα ftanei pia; Οι ακυρώσεις και στο Βοτανικό και στο Ελληνικό πέτυχαν στο ΣΤΕ. Είναι προφανές ότι αυτές οι νομικές δυνατότητες δεν είναι τροχοπέδι σε άλλες κινήσεις αντίθετα τις διευκολύνουν.

  6. «Φτανει πια!» η αντιπαράθεση και εκεί που δεν υφίσταται. Δεν είπα να μην προσφύγουμε, αλλά τόνισα τη μορφή της δικαιοσύνης και τα πεπερασμένα, κατά τη γνώμη μου, όρια της. Στο θέμα του περιβάλλοντος υπάρχει μιά από δεκαετίες παράδοση(;)-ευαισθησία (;) στο δικαστικό σύστημα (ίδε Βεγλερής κ.α.) που δεν μπορώ να ερμηνεύσω. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων έχω έντονες επιφυλάξεις. Η ζωή άλλωστε θα δείξει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s