Ακόμη και τώρα, δέκα ημέρες προ των εκλογών, προωθούν το ξεπούλημα του ΝΕΡΟΥ.


 Συνάδελφοι επαγρυπνείτε!
Ακόμη και τώρα, δέκα ημέρες προ των εκλογών, προωθείται το ξεπούλημα του ΝΕΡΟΥ.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ, μυστικές συναντήσεις εκπροσώπων του «παγωμένου» λόγω εκλογών ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου), εκπροσώπων της Διοίκησης της ΕΥΑΘ, με στελέχη της γαλλικής εταιρείας Suez προκειμένου να προχωρήσει το ξεπούλημα του υπόλοιπου 74% της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης».

Είναι απαράδεκτο, και καλούμε όλα τα κόμματα να παρέμβουν άμεσα για να σταματήσουν το προωθούμενο ανοσιούργημα. Είναι θλιβερό μια υπηρεσιακή-μη εκλεγμένη κυβέρνηση, που  δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα, να προχωρά σε τέτοιες διαδικασίες που δρομολογούν γεγονότα μη αναστρέψιμα τόσο για την εταιρεία όσο και για τους εργαζόμενους σ’ αυτή.

Επίσης, είναι ανεξήγητη και απορίας άξια η ηρεμία που επικρατεί, σε εμάς, στην ΕΥΔΑΠ,  όπου όλοι γνωρίζουν ότι από 31/5, ασκούνται αφόρητες πιέσεις από το ΤΑΙΠΕΔ προς τη Διοίκηση, εγείροντας απαιτήσεις και δεσμεύσεις,  ειδικά μετά την υπογραφή της ΣΣΕ,  «για διασφάλιση του εργοδοτικού δικαιώματος των ανεμπόδιστων απολύσεων».

Και αν τα διορισμένα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν τις σκοτεινές  αυτές διαδικασίες ξεπουλήματος όλης της δημόσιας περιουσίας, η Ομοσπονδία, τα σωματεία της ΕΥΔΑΠ, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι μας στο Δ.Σ., όλοι μας, οφείλουμε να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις  για την ΕΥΔΑΠ ΜΑΣ.

Οι εκλογές για το Δ.Σ. και το ΕΥΑΕ, είναι το άπαν; Το ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος, να βρεθούμε προ εκπλήξεων και όλος ο εκλογικός «αγώνας», να γίνεται για ένα «πουκάμισο αδειανό», μιά και οι δύο εκπρόσωποι μας δεν θα έχουν αντικείμενο να μας εκπροσωπήσουν, δεν περνάει από το μυαλό κανενός; Όμως:

«Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ δηλώνουμε ότι θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε ενέργεια είναι ενάντια στη Δημόσια ΕΥΔΑΠ, την οποία προστατεύουμε».

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ αλλά και την κοινωνία του λεκανοπεδίου, να είναι σε εγρήγορση για τη διαφαινόμενη άμεση απειλή πλήρους ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ και για τη διασφάλιση των θέσεως εργασίας.

Για το ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ (ΣΕΚΕ)

One response to “Ακόμη και τώρα, δέκα ημέρες προ των εκλογών, προωθούν το ξεπούλημα του ΝΕΡΟΥ.

 1. Είναι φοβερό.
  Η κοινωνία να βράζει, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να μας γυρίζουν στην εποχή της ΟΥΛΕΝ και πιό πίσω ακόμη.
  Στους πάνω ορόφους της Λαοδικείας να καθαρογράφεται η ληξιαρχική πράξη θανάτου της ΕΥΔΑΠ….και
  …στο ισόγειο σιωπή για την «ταμπακέρα»,
  Μόνο οι εκλογές υπάρχουν για ΔΣ και η πριν τις 17 προεκλογική τους αξιοποίηση ενδιαφέρει το συνδικαλιστικό κατεστημένο; (ομοσπονδία, συλλόγους, εκπροσώπους εργαζομένων);
  Γι’αυτό κρύβουν πως στις 18 Ιούνη, αν ο μη γένοιτο, ο λαός δώσει συχωροχάρτι στους καταστροφείς της ζωής του, η ΕΥΔΑΠ που ξέραμε ΤΕΛΟΣ.

  Τι άλλο από κατάντια είναι, ο κόσμος να καίγεται και αυτοί να..φωτογραφίζονται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s