Τι συνέβη στη Ζήνωνος 4 και «χάθηκε» η έδρα της Κϊνησης Αντίστασης Ανατροπής;


Αναδημοσίευση από « Πρωτοβουλία Εργαζομένων Συνταξιούχων ΕΥΔΑΠ»

ια σειρά από περίεργες συμπτώσεις συνέβησαν μετά το κλείσιμο της κάλπης,  το βράδυ της Πέμπτης 5-4-2012 έως το μεσημέρι της επόμενης μέρας, με αποτέλεσμα να χαθεί η με τόσο αγώνα και κινητοποίηση έδρα, από το συνδυασμό μας Κίνηση Αλληλεγγύης και Ανατροπής (Κ.Α.Α.)  και να μην εκλεγεί ο συνάδελφος Φασουλάς Γ.

Γεγονός πρώτο:

Λίγη ώρα μετά το αρχικό μέτρημα των ψηφοδελτίων (Πέμπτη βράδυ) διαπιστώνεται ότι η Κ.Α.Α. δεν εκλέγει κανέναν στο ΔΣ. Οι έδρες κατανέμονται ως εξής: ΔΑΚΕ 6 – ΠΑΣΚΕ 2 –  ΠΑΜΕ 1 .

Ακολουθεί δεύτερο μέτρημα όλων των ψηφοδελτίων όπου διαπιστώνεται ότι είχαν μετρηθεί από λάθος περίπου 30 ψηφοδέλτια στο συνδυασμό Α.Κ.  (ΔΑΚΕ) . Ξαναμετρώνται για τρίτη φορά τα ψηφοδέλτια της Α.Κ (ΔΑΚΕ)  βρίσκονται 328, και έτσι το αποτέλεσμα σε έδρες ανακοινώνεται ότι είναι :

ΔΑΚΕ 5  –  ΠΑΣΚΕ 2  –  ΠΑΜΕ 1  –   Κ.Α.Α. 1, και με την σύμφωνη γνώμη όλων τελειώνει εκεί  η διαδικασία.

Αποτέλεσμα που δημοσιεύεται στα blog Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Συνταξιούχων ΕΥΔΑΠ, και του Συλ. Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ,  (πρόσκειται στη ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ) στο οποίο υπάρχει ακόμη 08/04/2012-ώρα 14:48,φωτό τέλος άρθρου.

Γεγονός Δεύτερο:

Την Παρασκευή το πρωί ( 6-4-2012 ) τα ψηφοδέλτια ΑΚ( ΔΑΚΕ ) και ΕΝΟΤΗΤΑ( ΠΑΜΕ ),  χωρίς ποτέ ευθέως να το παραδεχτούν, βάζουν θέμα ότι κακώς το ψηφοδέλτιο Κ.Α.Α. βγάζει έδρα και εκλέγει το Γ. Φασουλά, και πώς ο Ν.1264/82 περί απλής αναλογικής λέει άλλα και πως έτσι εκλέγονται 5 από το ψηφ/τιο ΔΑΚΕ 2 από το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ, 2 από το ψηφ/τιο ΠΑΜΕ, και 0 από το ψηφ/τιο ΚΑΑ.

Ακολούθησαν τηλεφωνήματα σε δικηγόρους κλπ από το απερχόμενο ΔΣ . αλλά και έντονη διαμαρτυρία του συνδυασμού μας για την κατάφωρη παραβίαση του Νόμου 1264,  με συνέπεια τελικά να δεχθούν οι παραπάνω και η εφορευτική επιτροπή ότι κακώς ερμηνεύτηκε ο νόμος, ότι τα τελικά αποτελέσματα της εφορευτικής επιτροπής ήταν 5-2-1-1-  και ότι εκλέγεται ο Γ. Φασουλάς, ο οποίος ζήτησε και πήρε σχετική απόφαση της Εφορευτικής

(ΚΛΙΚ Μεγέθυνση) Εγγραφο της εφορευτικής 6-4-2012, υπογεγραμμένο από Πρόεδρο της Ιωαν. Χαρδαβέλλα και τα μέλη Καρούμπα Γιώργο και Ανεστοπούλου Μαρία, όπου διακρίνεται η μετά δύο καταμετρήσεις, τελική κατανομή των εδρών/ψηφοδέλτιο ως εξής: 5-2-1-1.

Επιτροπής που δημοσιεύουμε δίπλα. …

Γεγονός τρίτο: Το μεσημέρι της ίδιας μέρας και αφού είχαν προηγηθεί όπως προείπαμε οι 2 χθεσινοβραδινές καταμετρήσεις των ψηφοδελτίων, συμβαίνει το εξής απίθανο :

Κατά τη διάρκεια της μέτρησης των σταυρών ανακαλύπτεται ότι δύο ψηφοδέλτια της ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ( ΠΑΜΕ ) είχαν «παρεισφρύσει» !!!!!! σε αυτά της Α.Κ. ( ΔΑΚΕ ). Έτσι  και αφού προσμετρήθηκαν στην ΕΝΟΤΗΤΑ ( ΠΑΜΕ ) το ψηφοδέλτιο αυτό συμπλήρωσε ακριβώς το νούμερο που χρειάζονταν για να πάρει  την επιπλέον έδρα και αυτή να αφαιρεθεί από το συνδυασμό Κ.Α.Α. και από το συναδ. Γ. Φασουλά.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δική μας η διαβεβαίωση πως η συνέχιση της παρουσίας της Κίνησης Αντίστασης και Ανατροπής και προσωπικά του Γ. Φασουλά στην ΕΥΔΑΠ είναι δεδομένη.

Και η έκφραση της βαθύτατης συγνώμης μας που κάναμε το λάθος να σας ανακοινώσουμε τα επίσημα αποτελέσματα, να προκαλέσουμε τη χαρά σας, και στη συνέχεια τη λύπη σας, μην περιμένοντας ότι μπορούν να συμβούν τέτοια γεγονότα, που αλλοίωσαν το αρχικό αποτέλεσμα.

Εμείς  συνεχίζουμε απτόητοι, καλώντας όσους συμμερίζονται τις σκέψεις μας να έρθουν μαζί μας , με στόχο να αλλάξουν τα πράγματα και να μην επαναληφθούν ποτέ αυτές οι ….περίεργες καταστάσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s