ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ!


 

ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ!

ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΣΚΛΗΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Με 24ωρη γενική απεργία «απαντούν» τα συνδικάτα των εργαζομένων στην Ισπανία στις μεταρρυθμίσεις και στην πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης Ραχόι. Η απεργία είναι η πρώτη που πραγματοποιείται επί κυβέρνησης Ραχόι. Νωρίτερα, σημειώθηκαν τα πρώτα επεισόδια σε αμαξοστάσιο. Σε συγκρούσεις με την αστυνομία, δεκάδες άτομα συνελήφθησαν ενώ τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το βράδυ της Τετάρτης, χιλιάδες ήταν οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Puerta del Sol, ενώ δυναμικές είναι και σήμερα οι κινητοποιήσεις, ακόμα και έξω από επιχειρήσεις.

Κορυφαίο πρόβλημα στη χώρα, είναι o εφιάλτης της ανεργίας, με την κυβέρνηση να προβλέπει εκτίναξη του ποσοστού στο 24% από το 23% που βρίσκεται σήμερα.

Η κυβέρνηση, καταγγέλλουν τα συνδικάτα, σχεδιάζει νέα αντεργατικά μέτρα, τα οποία δεν θα αυξήσουν την απασχόληση, αλλά αντίθετα, θα απελευθερώσουν τις απολύσεις και θα συμπιέσουν προς τα κάτω τους μισθούς.

 

 

Κρατώντας κόκκινες σημαίες και πανό που γράφουν «Γενική απεργία» και «Όχι στην εργατική μεταρρύθμιση», ομάδες συνδικαλιστών έχουν ήδη κατέβει στους δρόμους και άλλοι έχουν πάρει θέσεις στις εισόδους επιχειρήσεων, στην κεντρική αγορά της Μαδρίτης και στους βασικούς σταθμούς των μέσων μαζικής κυκλοφορίας.

 

Στη Μάλαγα, η συγκέντρωση απεργών έξω από την κεντρική αγορά, όπου προσπάθησαν να σταματήσουν τα φορτηγά με τα προϊόντα να φύγουν, ξέσπασαν άγριες συγκρούσεις με την αστυνομία και σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών 33 άνθρωποι συνελήφθησαν και πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

Είναι από τις ελάχιστες γενικές απεργίες που έχουν γίνει στην ιστορία της Ισπανίας από τη θέσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών το 1077!

Περίπου εκατό διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα.

Οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο. Η ισπανική κυβέρνηση προβλέπει την κατάργηση 630.000 θέσεων εργασίας μέσα στο 2012 με το ποσοστό ανεργίας να φτάνει το 24,3% στο τέλος της χρονιάς.

Η απεργία έρχεται μόλις μια μέρα πριν από την παρουσίαση του προϋπολογισμού του 2012 και τις ανακοινώσεις για τα αυστηρά μέτρα λιτότητας με στόχο τη μείωση του δημόσιου χρέους από 8,51% του ΑΕΠ στα τέλη του 2011 σε 5,3% το 2012.

 


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s