Για την επίσκεψη της ΓΣΕΕ στη Γερμανία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Τουλάχιστον έκπληξη και αιφνιδιασμό προκαλεί η (δια Δελτίου Τύπου και SMS), ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την επίσκεψη του Πρόεδρου της οργάνωσης στη Γερμανία, προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα, τα πολιτικά κόμματα και την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, σπεύδει να εμφανιστεί ως «προνομιακός» συνομιλητής από πλευράς Ελλήνων εργαζομένων, με τις γερμανικές πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν συνδιαμορφώσει και εφαρμόσει με την ελληνική Κυβέρνηση τα αλλεπάλληλα μνημόνια λιτότητας και την κατεδάφιση των μισθών και όλων των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η «πρωτοβουλία» αυτή της πλειοψηφικής ομάδας της ΓΣΕΕ είναι πέρα και έξω από κάθε συνδικαλιστική δεοντολογία και καταστρατηγεί κατάφωρα την εσωτερική δημοκρατική λειτουργία της οργάνωσης. Κανένα όργανο της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ούτε ενημερώθηκε, ούτε πολύ περισσότερο συζήτησε ή αποφάσισε για την επίσκεψη αυτή, για τους στόχους της, για το περιεχόμενό της και τους συνομιλητές.

Ακόμα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αντί να εξαντλεί την κινητικότητά της σε συναντήσεις πότε με τον έναν – πότε με τον άλλον από το ιερατείο των Βρυξελών ή και σε δικαστικές προσφυγές, για το ξεθεμελίωμα όλου του εργατικού δικαίου πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να δικαιολογήσει την αδράνεια, την ακινησία και την απουσία της από όλα τα επείγοντα θέματα της περιόδου, (συλλογικές συμβάσεις, ανεργία, κούρεμα ασφαλιστικών ταμείων κ.α.) οφείλει έστω και τώρα να συμβάλει στο ευρωπαϊκό επίπεδο στον αναμφισβήτητο και αναγκαίο, αγωνιστικό συντονισμό των συνδικάτων, όπου για δύο χρόνια δεν έχει αναληφθεί καμία ουσιαστική πρωτοβουλία.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να ανεχτούμε την περαιτέρω απαξίωση της ΓΣΕΕ, από αυτές τις επιλογές, που θα έχουν καταλυτική επίδραση στις συνειδήσεις μας.

Τέλος, σε μια περίοδο που ο Πρόεδρος του ΣΕΒ και εν όψει των εκλογών, παρεμβαίνει στις πολιτικές εξελίξεις με περίσσευμα θράσους υπέρ εκείνων των πολιτικών δυνάμεων, που ικανοποίησαν όλα τα αιτήματα του μεγάλου κεφαλαίου, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ οφείλει να βρεθεί στον αντίποδα των δικών τους επιδιώξεων, μετατρέποντας την εκλογική διαδικασία σε ένα πανεργατικό δημοψήφισμα αποδοκιμασίας και καταδίκης όλων των εκείνων των πολιτικών δυνάμεων, που ως συγκοινωνούντα δοχεία με τον ΣΕΒ και την τρόικα οργάνωσαν σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας το σάρωμα όλων των δικαιωμάτων τους.

21-3-2012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s