ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ COCA-COLA ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ!


ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ COCA-COLA ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ!

 ΜΕΤΑ ΑΠΟ 45 ΜΕΡΕΣ ΣΚΛΗΡΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ!

 ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Έπειτα από 42 ημέρες απεργίας, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Coca-Cola 3E  στη Θεσσαλονίκη πέτυχαν μια μεγάλη νίκη! Η διοίκηση υποχρεώθηκε να σταματήσει τις εισαγωγές προϊόντων από την Βουλγαρία, να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο με το σύνολο του προσωπικού και να μην μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012, 14:00

Δήλωση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγελίας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου για τη νίκη των εργαζομένων στην Coca-Cola 3E

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Μετά από μήνες αγωνιστικών κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στην Coca Cola 3Ε κατάφεραν μία πρώτη νίκη απέναντι στην εργοδοσία. Η εργοδότρια εταιρεία επαναπροσέλαβε όλους τους απολυμένους, προχώρησε σε άμεση παύση των εισαγωγών προϊόντων από την Βουλγαρία, οι οποίες απειλούσαν με παραγωγική συρρίκνωση των εργοστασίων στην Ελλάδα και επιπλέον απολύσεις, ενώ δεσμεύθηκε ότι δεν θα κάνει χρήση των νέων αντεργατικών νόμων που ορίζουν δραματική μείωση των μισθών και γενικά δεν θα προβεί σε καμία μονομερή αρνητική για τους εργαζόμενους τροποποίηση των όρων εργασίας.

«Πρόκειται για μία μεγάλη νίκη των εργαζομένων» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και προσέθεσε « η νίκη αυτή οφείλετε στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων στα εργοστάσια, αλλά και στην μεγάλη στήριξη και αλληλεγγύη που εξέφρασαν οι συνάδελφοι τους εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του κλάδου. Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι η ενότητα των εργαζομένων και ο κοινός αγώνας μπορούν να έχουν αποτέλεσμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε και στηρίζει τους εργαζόμενους στην 3Ε, αλλά και τους εργαζόμενους σε όλα τα εναπομείναντα εργοστάσια στην Βόρεια Ελλάδα που δίνουν μάχη ενάντια στις απολύσεις, στα λουκέτα και στην συρρίκνωση των μισθών τους».

Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται ότι αγώνες με ενωμένους εργαζόμενους και αποτελεσματικοί και νικηφόροι είναι. Αφιερωμένο και σε όλους αυτούς στην ΕΥΔΑΠ που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει αγωνιστική διάθεση χωρίς να τολμούν να ρωτήσουν τους ίδιους τους συναδέλφους και αρκούνται απλώς να εκτελούν «άνωθεν» εντολές

Β.Τ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s