Συντάξεις. Στις ΔΕΚΟ οι μεγάλοι χαμένοι των μειώσεων


 

Συντάξεις. Στις ΔΕΚΟ οι μεγάλοι χαμένοι των μειώσεων

Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2012

Οι συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ και του στενού δημόσιου τομέα είναι οι μεγάλοι χαμένοι από τις περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ. Αυτό προκύπτει από τον αναλυτικό πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Ετσι, ενώ στο ΙΚΑ από τη μείωση των συντάξεων πλήττεται το 4,4% των συνταξιούχων, στο στενό Δημόσιο το ποσοστό φθάνει το 42% και για τις ΔΕΚΟ είναι ακόμη υψηλότερο.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ πλήττεται το 76,52% (το ποσοστό των συνταξιούχων που λαμβάνει σύνταξη πάνω από 1.300 ευρώ), στον ΟΤΕ (πρώην ΔΕΚΟ) το ποσοστό ανέρχεται σε 62,9% και στον ΗΣΑΠ σε 56,9%. Στον ΟΓΑ δεν υπάρχει επιβάρυνση, ενώ στον ΟΑΕΕ (ελεύθεροι επαγγελματίες) οι επιβαρύνσεις αφορούν το 9%.

Συνολικά θιγόμενοι είναι 380.506, δηλαδή 13,60% του συνόλου των συνταξιούχων κύριας ασφάλισης.

Παράλληλα ο κ. Κουτρουμάνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες μειώσεις συντάξεων με νέο Ασφαλιστικό το 2013, αν δεν υπάρξει σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας. Ο υπουργός Εργασίας περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και είπε πως για να εξισορροπηθεί το σύστημα θα έπρεπε να γίνουν μειώσεις κύριων συντάξεων της τάξεως του 25% αντί του 12%.

Αναδημοσίευση από ΝΕΑ, 23-2-2012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s