Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, για το σχέδιο νόμου «Έγκριση Δανειακών Συμβάσεων – PSI»


  • Το Νοέμβρη μας είπαν ένα ακόμη ψέμα για να παρακάμψουν τη λαϊκή οργή, ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου θα είναι προσωρινή, δεν θα φέρει νέα μέτρα και θα οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές στις 19 Φλεβάρη.
  • Έχουμε, λοιπόν, χρέος και ευθύνη να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία του λαού και τη λεηλασία της χώρας. Έχουμε χρέος να αποτρέψουμε την παράδοση της χώρας στη διεθνή τοκογλυφία. Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και την εθνική μας κυριαρχία. Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τις επόμενες γενιές.
  • Πράξη εθνικής ευθύνης είναι η απόρριψη της δανειακής σύμβασης, είναι η απόρριψη των νέων μέτρων που θα βυθίσουν το λαό μας στη δυστυχία.
  • Πράξη εθνικής ευθύνης είναι το μεγάλο όχι. Ένα όχι που θα μετατόπιζε την εστία της κρίσης εκεί που ακριβώς βρίσκεται, στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
  • Η ευθύνη ανήκει στους πολίτες, σε όλους μας, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση. Τώρα είναι η ώρα της πλατιάς πατριωτικής, δημοκρατικής ενότητας. Τώρα είναι η ώρα για τη μεγάλη ανατροπή.
  • Καλούμε τον ελληνικό λαό να πάρει την τύχη στα χέρια του και να αποτρέψει την κατάλυση της δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s