Οι εργαζόμενοι οφείλουν να ανατρέψουν και τη κυβέρνηση ΠαπαδήμουΗ νέα κυβέρνηση αν και στηρίχτηκε από 255 βουλευτές, είναι κυβέρνηση μειοψηφίας. Δεν έχει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση. Διαδέχτηκε χωρίς εκλογές την πιο δεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που γνώρισε η Ελλάδα από το 74 και μετά και έχει σκοπό να υλοποιήσει το μεσοπρόθεσμο και τους εφαρμοστικούς του νόμους που ψηφίστηκαν από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.  Είναι η κυβέρνηση που θα καταρτίσει τις λίστες εφεδρείας, θα εισπράξει τα χαράτσια, θα υλοποιήσει τη νέα κατακρεούργηση των ήδη πετσοκομμένων μισθών και συντάξεων, θα «κουρέψει τα ομόλογα των ασφαλιστικών μας Ταμείων. Η κυριότερη αποστολή της όμως είναι να δρομολογήσει το πλιάτσικο και τη λεηλασία της Δημόσιας Περιουσίας, καθώς και την εμπορευματοποίηση δημόσιων κοινωνικών αγαθών όπως είναι η ενέργεια το νερό υπέρ των μεγάλων διαφόρων ιδιωτικών συμφερόντων, θα ψηφίσει το νέο προϋπολογισμό λιτότητας . Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ -ΛΑΟΣ με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους τους μισθούς τους τις συντάξεις τους τα δικαιώματα τους, πρέπει να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ άμεσα προτού αρχίσει η λεηλασία της χώρας μας. Η ανεργία η φτώχεια και η ανέχεια είναι το μέλλον των εργαζομένων και της νεολαίας της χώρας μας που προετοιμάζει αυτή η κυβέρνηση αφού ξεπουλήσει τη Δημόσια Περιουσία, θα οδηγήσει τη χώρα μας στη χρεοκοπία.

Η μνημονική κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει καμιά ανοχή από τον κόσμο της εργασίας. Ούτε λεπτό. Δεν πρέπει να την αφήσει σε χλωρό κλαρί.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων δεν μπορούν να περιμένουν τις υλοποιήσεις των αποφάσεων της κυβέρνησης και μετά να αντιδράσουν. Δεν θα έχουν αποτελέσματα, Θα καταγράψουν άλλη μία ήττα στις πολλές που κατέγραψαν τα δύο τελευταία χρόνια. Είναι καιρός να περάσουν στην αντεπίθεση να εναρμονιστούν με τη θέληση της πλειοψηφίας των εργαζομένων. Να συντονιστούν με τα κινήματα που αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς μέσα στη κοινωνία. Τα συνδικάτα και φυσικά η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και τα σωματεία που την αποτελούν οφείλουν τώρα να βάλουν τη δική τους ατζέντα διεκδίκησης, να διεκδικήσουν πολιτική λύση στη κρίση του κεφαλαίου υπέρ των εργαζομένων. Μια λύση που θα απαλλάσσει τους εργαζόμενους από κάθε είδους μνημόνια, θα αναδιανέμει τα εισοδήματα σε όφελος του κόσμου της εργασίας, δεν θα αποδέχεται το σύνολο η το μεγαλύτερο μέρους του χρέους, θα εθνικοποιεί- κοινωνικοποιεί το τραπεζικό σύστημα, θα διεκδικεί τελικά ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης  με άξονα τις ανάγκες του ανθρώπου και όχι το κέρδος και φυσικά ένα νέο φορολογικό σύστημα με αναδιανεμητικό χαρακτήρα.

Για τους λόγους αυτούς η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ οφείλει από τώρα να σχεδιάσει νέους δυναμικούς αγώνες σε συντονισμό με άλλες ΔΕΚΟ που ιδιωτικοποιούνται για την αποτροπή του ξεπουλήματος της εταιρείας, από την μνημονιακή εθελόδουλη κυβέρνηση, θα διεκδικεί αποκατάσταση των μισθών μας και δεν θα συζητήσει καμιά νέα περικοπή.

Ακούω το τελευταίο καιρό ιδιαίτερα από μεγαλοστελέχη της ΠΑΣΚΕ την έκφραση «ποιος το περίμενε» σε ανταπάντηση και δικαιολογία στην ερώτηση γιατί οι αντιδράσεις τους ήταν τόσο «χλιαρές» στα απανωτά μέτρα της κυβέρνησης. Η δουλειά του στελέχους είναι να προβλέπει να ενημερώνεται να αποτρέπει και όχι να αποτυπώνει τα γεγονότα που έχουν συμβεί. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί σοβαρά ότι δεν ξέρει τι γίνεται και που πάει η κατάσταση για τον κόσμο της εργασίας. Οι εργαζόμενοι αυτό που πρέπει να ζητήσουν είναι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ της μνημονιακής κυβέρνησης. Ας το αντιληφθούν όσα εμπόδια και αναχώματα προσπαθήσουν να ορθώσουν οι εργαζόμενοι σε επιμέρους θέματα θα παρασυρθούν από το τσουνάμι και αυτού του κυβερνητικού τυφώνα.

Η μόνη διέξοδος είναι ο κόσμος της εργασίας δυναμικά ενωτικά ταξικά να διεκδικήσει την ανατροπή της κυβέρνησης και κάθε δογματικής νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας. Η μόνη διέξοδος είναι οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν και να οικοδομήσουν μόνοι το μέλλον τους, χωρίς σωτήρες εθνοσωτήρες και«τεχνοκράτες» που είναι συστατικά στοιχεία και δημιουργoί της κρίσης που βιώνουμε.

Βασίλης Τσόκαλης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s