ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011

Συναδέλφισσες  Συνάδελφοι

Η επιτυχία της 48ωρης Γενικής Απεργίας  αναδεικνύει τον λαϊκό παράγοντα, τον κόσμο της εργασίας ,σε πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων. Κινητοποιηθήκαν πανελλαδικά εκατομμύρια λαού διαδήλωσαν την αντίθεση τους στις πολιτικές του μνημονίου, ζήτησαν την  ανατροπή αυτών των πολιτικών και όσων τις εφαρμόζουν. Η επιτυχία αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγω, στη κινητοποίηση μεγάλης μάζας εργαζομένων που μέχρι σήμερα δεν συμμετείχαν καθόλου στα συνδικάτα ή είχαν χρόνια χαλαρή σχέση με αυτά.  Το αποδεικνύει και η πολλή μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων στα μπλοκ της ΕΥΔΑΠ το διήμερο. Κανείς πλέον δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήταν μια μεγάλη πολιτική απεργία, που ξεπερνούσε το αίτημα για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

Παρόλα αυτά το νομοσχέδιο που αναγκάζει τη μεγάλη μάζα των εργαζομένων να ζήσει για τις επόμενες δεκαετίες  στην ανεργία στη φτώχεια και την ανέχεια, την εξαθλίωση κυριολεκτικά δηλαδή, πέρασε με τις 154 ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Να σημειώσουμε ότι 6 βουλευτές  διετέλεσαν συνδικαλισταράδες  της ΠΑΣΚΕ, που ανάλγητα διέλυσαν τις συμβάσεις εργασίας που με αυτές έκτισαν πολιτικές καριέρες. Κανένας δεν μπορεί να ισχυρισθεί, χωρίς να χάσει τη σοβαρότητα του, ότι μπορεί να αλλάξει πολιτική αυτή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οι εργαζόμενοι μόνο κέρδος θα έχουν από την ανατροπή της.

Άρα ο νόμος πλέον αυτός πρέπει να καταργηθεί  στη πράξη.  Το συνδικαλιστικό κίνημα γενικά και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ ειδικότερα δεν πρέπει να ατονήσει καθόλου. Να συγκληθεί άμεσα, να εκτιμήσει τις καταλήψεις και τις απεργίες, να συγκληθούν τα Δ.Σ. των σωματείων και Γενικές Συνελεύσεις να βρεθούν πιο άμεσοι τρόποι συσπείρωσης των συναδέλφων ανά τόπο εργασίας, να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του διαδικτύου   χωρίς φυσικά να καταργείται η λειτουργία των σωματείων. Να προγραμματισθούν  νέες πολύμορφες κινητοποιήσεις  με στόχο να φύγει η κυβέρνηση και το σ.κ.  να προβάλλει μία νέα εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας σε όφελος των εργαζομένων κι των θυμάτων της πολιτικής των μνημονίων.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις του διημέρου απέδειξαν ότι τα συνδικάτα παρά τα προβλήματά τους μπορούν αν αλλάξουν γρήγορα προσανατολισμό, να γίνουν ξανά πόλος συσπείρωσης δράσης και αγώνα για τους εργαζόμενους  να μετατρέψουν την οργή τους  σε οργανωμένη αντίσταση και διεκδίκηση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s