ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: 5/10/2011 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΟΧΙ ΣΤΙς ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ

Site: https://akeeydap.wordpress.com/

e-mail: ake.eydap@gmail.com    Τηλ: 6972803502

Οκτώβριος 2011

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

ΩΣ ΕΔΩ.

Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, η νεολαία της χώρας μας αντιμετωπίζουν 22 μήνες τώρα την επίθεση της πιο αυταρχικής δεξιάς νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Αδιάψευστοι μάρτυρες οι σχεδόν 1.000. 0000 άνεργοι, η διάλυση της παιδείας και της υγείας, του ασφαλιστικού συστήματος, των ΣΣΕ. Θεσμοθέτησε τον εργασιακό μεσαίωνα. Αποτέλεσμα των πολιτικών αυτών επιλογών είναι ο εγκλωβισμός  της χώρας σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης που καταστρέφει πλέον και κάθε παραγωγική δομή της χώρας. Με την εργασιακή εφεδρεία (απόλυση μην κοροϊδευόμαστε) , για 300000 συναδέλφους μας του στενού και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και ΔΕΚΟ  μέχρι το τέλος του έτους αρχίζει να  υλοποιείται η φράση του πρωθυπουργού για έναν εργαζόμενο σε κάθε σπίτι. Η ανεργία η φτώχεια και η ανέχεια, είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν η κυβέρνηση η τρόικα και οι διεθνείς τοκογλύφοι δανειστές μας για το λαό μας.

ΩΣ ΕΔΩ με τη πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που με τη συμπαράσταση της Ν.Δ. του ΛΑΟΣ και της Μπακογιάννη,  αφού καρατόμησε εργασιακά ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα δεκαετιών, αφού διάλυσε κάθε κοινωνικό δίκτυ προστασίας, εκποιεί τη Δημόσια περιουσία, χρεοκόπησε τις οικογένειες των εργαζομένων, χρεοκοπεί τελικά και την χώρα μας.

Δυστυχώς η κυβέρνηση βρήκε συμπαραστάτη από το οργανωμένο σ.κ. με την αδράνεια και τις αναστολές του, τη γραφειοκρατική δομή του.  Είναι χαρακτηριστική η νεκρική σιγή που επικράτησε από την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ τους τελευταίους μήνες. Είναι απαραίτητο να δρομολογηθούν άμεσα νέοι αγωνιστικοί βηματισμοί. Τα σωματεία που αποτελούν την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και η ομοσπονδία οφείλουν άμεσα να απευθυνθούν στους συναδέλφους που εκπροσωπούν έστω και την ύστατη ώρα, ανοικτά δημοκρατικά και να οργανώσουν. Να συνδεθούν με τη κοινωνία και τα διάφορα κινήματα αντίστασης που συγκροτούνται στις γειτονιές και τις πλατείες της αγανάκτησης.

Στόχος τους θα είναι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ των κυβερνητικών πολιτικών μαζί με τη κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από αυτή τη κυβέρνηση. Μόνο κέρδος θα έχουν από την ανατροπή της. Είναι καιρός ο κόσμος της εργασίας οι εργαζόμενοι μέσα από τα συνδικάτα τους να παρουσιάσουν μια εναλλακτική πολιτική πρόταση στο μονόδρομο που παρουσιάζει η κυβέρνηση. Μια εναλλακτική πολιτική που θα έχει σα στόχο:

1.Την οριστική απαλλαγή από τα Μνημόνια και από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.

2.  Την επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Δηλαδή αυτό που η σημερινή κυβέρνηση αρνείται να κάνει, και το πληρώνει ολόκληρη η κοινωνία.

3. Την άμεση κοινωνικοποίηση του τραπεζικού τομέα, ο οποίος σήμερα χρηματοδοτείται και ενισχύεται από το κοινωνικό σύνολο.

4. Με τα πλεονεκτήματα που μας δίνουν οι τρεις πρώτοι άξονες, μπορεί να λειτουργήσει ο τέταρτος. Η εναλλακτική στρατηγική για την ανάπτυξης χρησιμοποιώντας τις επεξεργασίες του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ. Με επίκεντρο τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τις διαθέσεις και τις κερδοσκοπικές προτεραιότητες του κεφαλαίου. Με ανασυγκρότηση των παραγωγικών κλάδων, επένδυση στην σταθερή και μόνιμη απασχόληση, ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Αλλά το σημαντικό: όλα αυτά ενταγμένα σε μια ολοκληρωμένη επεξεργασία εναλλακτικής αναπτυξιακής στρατηγικής, με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.

5. Τέλος η οικοδόμηση μιας ασπίδας προστασίας των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Η προοδευτική αναδιανομή του πλούτου, η διασφάλιση των δημόσιων αγαθών και η διεύρυνση του κοινωνικού κράτους.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ερείπια. Έχουμε τουλάχιστον την υποχρέωση  να παραδώσουμε ότι παραλάβαμε από τους αγώνες των παλαιοτέρων. Οι περιχαρακώσεις, οι αγκυλώσεις, τα λάθη, οι πικρίες αρκετών ετών, οι διαφορετικές απόψεις δεν μπορούν να αποτελούν εμπόδιο στο συντονισμό δράσης και την αποτελεσματική αντίσταση των εργαζομένων.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου. Περιφρουρούμε την απεργία μας, Συμμετέχουμε δυναμικά στο συλλαλητήριο στη πλατεία Κλαυθμώνος.

Αν δεν αγωνιστούμε τώρα οι επιπτώσεις της ήττας  θα είναι κοινές για όλους

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s