Τσίπρας: Οικονομικό έγκλημα η εκποίηση της ΕΥΑΘ


enet

Για το μέλλον της ΕΥΑΘ συζήτησε με εκπροσώπους του συνδικάτου των εργαζομένων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «κυριολεκτικά ετοιμάζεται να δώσει γη και ύδωρ στην εγχώρια διαπλοκή και στην ξένη τοκογλυφία».

«Η εκποίηση της ΕΥΑΘ θα είναι ένα οικονομικό έγκλημα πρώτου μεγέθους. Ένα μεγάλο σκάνδαλο. Μια δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας, που έχει κέρδη πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ετοιμάζεται να εκποιηθεί στις τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές στο ποσό των 40 περίπου εκατομμυρίων», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «όποιοι προχωρήσουν σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να γνωρίζουν ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν και στα ποινικά δικαστήρια αλλά και στον ελληνικό λαό. Βεβαίως και όσοι ετοιμάζονται να μπουν στη διαδικασία της αγοραπωλησίας ως επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν ότι η επένδυσή τους είναι ιδιαίτερα επισφαλής, γιατί πολύ σύντομα αυτή η κυβέρνηση που ξεπουλάει τη χώρα θα είναι παρελθόν και ένας νέος συνασπισμός εξουσίας θα διεκδικήσει πίσω το δημόσιο πλούτο, τη δημόσια περιουσία, θα ξανακτίσει την κοινωνική συνοχή».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ Κ. Μαριόγλου ανέφερε: «Πιστεύουμε ότι αυτή η λαίλαπα του ξεπουλήματος πρέπει να τελειώσει. Δεν μπορεί η κάθε κυβέρνηση που ανεβαίνει στην εξουσία να θέλει να πουλήσει όσα ανήκουν στον ελληνικό λαό. Χαιρόμαστε επίσης για το γεγονός ότι η ιδέα για κοινωνικό έλεγχο και κοινωνική διαχείριση των εταιρειών στους πολίτες είναι θετική και την βλέπουν θετικά, τόσο ο πρόεδρος όσο και η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα. Μαζί θα είμαστε στους αγώνες. Μαζί θα συνεχίσουμε. Και πιστεύω ότι ένα κοινό μέτωπο, πέρα από κόμματα, πέρα από χρώματα, άσχετα με το τι έχει ψηφίσει ο καθένας στο παρελθόν ώστε να προστατεύσουμε αυτή τη χώρα και τον πλούτο της πρέπει να συγκροτηθεί για μια άλλη Ελλάδα, για ένα άλλο αύριο».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s