Συλλαλητήριο,αποκλεισμό Βουλής για τις 15/6 αποφάσισαν στο Σύνταγμα


08:58 – Σάβ 04/06/2011, tvxsteam

Printer-friendly versionSend to friend

Λίγο πριν τη μία το πρωί, η γενική συνέλευση των αγανακτισμένων στη Πλατεία Συντάγματος απόφασισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις εν όψει της 15 Ιουνίου, όταν και εκτιμάται ότι θα ψηφίζεται από τη Βουλή το νέο μνημόνιο. Η απόφαση προτρέπει για συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες της Αθήνας, με αφίσες που να εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου. Στη συνέχεια, να πραγματοποιηθούν πορείες, που θα παρακινούν τους πολίτες να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος και απώτερο σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου.
Αποφασίστηκε επίσης γενικό καταναλωτικό μποϋκοτάζ για τις 14 και 15 του μήνα, δηλαδή να μην αγοράζεται αυτές τις μέρες κανένα προϊόν από σουπερ μαρκετ ή καταστήματα. Στο τραπέζι έπεσε επίσης η ιδέα για την απόσυρση ολων των καταθεσεων απο τις τράπεζες, πρόταση που θα συζητηθεί την Δευτέρα παρουσία οικονομολόγων.
Οι σημερινές αποφάσεις συνιστούν ριζοσπαστικοποίηση των αιτημάτων και των μορφών δράσης που αποφασίζονται από την γενική γυνέλευση της πλατείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση της γενικής συνέλευσης της Παρασκευής αφαιρέθηκε από από ένα ψήφισμα η λέξη «ειρηνικά».

Ακολουθεί το αναλυτικό ρεπορτάζ του Tvxs για το κίνημα των αγανακτισμένων ανά την Ελλάδα.

Αθήνα

«Η συνέλευση της πλατείας Συντάγματος ανέκαθεν έπαιρνε και συνεχίζει να παίρνει μέρος μόνο στο κέντρο της πλατείας (συντριβάνι). Σας περιμένουμε να συζητήσουμε, να συμφωνήσουμε, να διαφωνήσουμε να ψηφίσουμε, να ζήσουμε. Και αυτό θα το κάνουμε όλοι μαζί. Κλείστε τηλεοράσεις, ράδια, και ελάτε όλοι έξω στις πλατείες. Μας κοιτάει όλος ο κόσμος ας τους δείξουμε την Άμεση Δημοκρατία Τώρα!», φωνάζουν οι Αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στη χθεσινή Λαϊκή Συνέλευση αποφάσισαν να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κόσμου ενόψει της πανευρωπαϊκής μέρας διαμαρτυρίας την Κυριακή, με πορείες σε πολλές γειτονιές τις Αθήνας, ενημερωτικές αφίσες για τις επιπτώσεις του μεσοπρόθεσμου μνημονίου και τη διαρκή ραδιοφωνική κάλυψη των συνελεύσεων.

Το βίντεο αυτό ανέβηκε στην ιστοσελίδα Real-Democracy.gr, σε μια προσπάθεια να προβληθεί η καθημερινότητα των συγκεντρωμένων και οι κινητοποιήσεις των ομάδων δράσης της Συνέλευσης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s