Συνέντευξη Β.Μουτάφη στο Ράδιο 9, Οργανωτικού Γραμ. της ΓΣΕΕ-Οργ.Γραμ. ΠΑΣΚΕ, και


Αναδημοσίευση από    eydapftaneipia

Μέλος Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ &..τ. Προέδρου ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ

Για την διακήρυξη  των 102 συνδικαλιστών  της ΠΑΣΚΕ κ.α, μιλά στην εκπομπή με το Μπάμπη Παπαπαναγιώτου:
Βαγγέλης  Μουτάφης:

Βαγγέλης Μουτάφης

«Ήταν η αποτύπωση των  θέσεων της ΠΑΣΚΕ  διαχρονικά, δεν είπαμε κάτι πολιτικά καινούριο  σε ότι αφορά τις  αρχές και τις αξίες που η ΠΑΣΚΕ πρεσβεύει. Καινούριο στοιχείο είναι η επικαιροποίηση στο σήμερα και η πρόταση που κάνουμε στο βαθμό που μας αναλογεί, η χώρα μας να βγει από την κρίση με όρθιους και αξιοπρεπείς τους Έλληνες. Δεν είμαστε κόμμα, πολύ περισσότερο δεν είμαστε κυβέρνηση.
Διάφορα κέντρα, παρατάξεις, συμφέροντα, κυβερνητικοί παράγοντες, έχουν  τους τελευταίους  μήνες στοχοποιήσει την ΠΑΣΚΕ και  στελέχη της. Αυτό μας οδήγησε στη  λυτρωτική ανάγκη να δώσουμε και  ένα πολιτικό διέξοδο, να θυμίσουμε και στους συνδικαλιστές ότι αγώνας είναι ένας, είναι κοινός. Σε καμία περίπτωση δεν ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε απολογητές κυβερνητικού έργου. Δεν κομίζουμε γλαύκας. Τους ίδιους χαρακτηρισμούς έχει κάνει κάποιες στιγμές και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ότι αυτή η πολιτική δεν είναι η πολιτική που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ. Οι πολιτικές θέσεις ενός κόμματος και μίας παράταξης είναι συγκεκριμένες. Αυτές οι πολιτικές, αυτές οι αρχές καταπατούνται σήμερα. Είναι ένα νεοφιλελεύθερο μείγμα πολιτικής.

Για να σωθεί μία χώρα πρέπει πρώτα να σωθούν οι πολίτες, πρώτα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι που δυστυχώς συνεχώς αυξάνονται. Υπάρχουν συγκεκριμένες τάξεις οι οποίες πλήττονται μονομερώς και άλλες τάξεις ευημερούν».

Ακούστε τη συνέντευξη:

 

Ακούστε τη συνέντευξη του Β. Μουτάφη που την αλιεύσαμε από blog

Ενδιαφέρον έχει η απάντηση στην ερώτηση του Μπ. Παπαπαναγιώτου, αν τα μέτρα είναι αναγκαία. Ακούστε τη προσεκτικά: » Άλλο θέμα είναι αν είναι νεοφιλελεύθερα και άλλο αν είναι αναγκαία«. Λύνει την εξίσωση πως μπορείς να δηλώνεις ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΚΕ ταυτόχρονα. Οι συνάδελφοι ας χαλαρώσουν και ας απολαύσουν τις νέες μειώσεις μισθών και ότι άλλο προβλέπεται από τη μνημόνιο για την ΕΥΔΑΠ, γιατί σίγουρα από τη ΠΑΣΚΕ και από την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ δεν πρόκειται να υπάρξει αντίδραση. Τα υπόλοιπα δακρύβεχτρα που λέει ότι το σύστημα έχει βάλει τη ΠΑΣΚΕ και τον Παναγόπουλο στο στόχαστρο ας μη τα σχολιάσω καλύτερα.  Εκτός και αν εννοεί ότι τα διάφορα κέντρα, παρατάξεις και συμφέροντα ανάγκασαν τον Παναγόπουλο να συζητάει κρυφά με το ΣΕΒ και τους εργοδότες, για τη υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων. Το σύστημα έστειλε τους διάφορους συνδικαλιστές σε Δ.Σ. επιχειρήσεων, οργανισμών, επιτροπών κλπ με αμοιβή που καρπόνονται οι ίδιοι και όχι κάποιο ταμείο αλληλεγγύης. Το σύστημα οδήγησε συνδικαλιστές σε διάφορες επιτροπές αναθέσεων έργων σε εργολάβους. Το σύστημα οδήγησε συνδικαλιστές να είναι ταυτόχρονα διευθυντές η προσωπάρχες επιχειρήσεων.
Το σύστημα ανάγκασε τέλος τη ΓΣΕΕ να μην έχει καμμιά επαφή με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα με αποτέλεσμα τον εργασιακό μεσαίωνα και την εργοδοτική αυθαιρεσία που επικρατεί. Το σύστημα ανάγκασε την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και τα σωματεία που την αποτελούν να μη κάνουν τη παραμικρή μάζωξη για να πουν οιεργαζόμενοι τη γνώμη τους, η να μην έχει υπογράψει μέχρι σήμερα σύμβαση για το 2010. Αυτά τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ αυτά τα στελέχη της ΓΣΣΕ είναι απόλυτα υπεύθυνα για την συντριπτική ήττα που έχει υποστεί το εργατικό και συνδικαλισικό κίνημα, με την υποταγή τους που δήλωσαν στο ΠΑΣΟΚ και μάλλον στο όνομα Παπανδρέου, που σημειωτέον ξεσκίστηκαν να τον κάνουν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Οτι και να κάνουν τώρα θα καταρρεύσουν μαζί με τη κυβέρνηση που στήριξαν. Όσα σωστά και να πουν τώρα δεν μπορούν να πείσουν κανένα. Δεν θα σώσουν την «παρτίδα¨ όπως γύρναγαν και έλεγαν μέχρι πριν λίγο καιρό στην ΕΥΔΑΠ, για να ηρεμούν τους συναδέλφους και να παιρνούν τα μέτρα της κυβέρνησης.
Β. Τσοκ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s