ΠΑΝΩ ΑΠΟ 650.000 ΟΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ! ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ 4,18%!


 

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 650.000 ΟΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ! ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ 4,18%!

Αναδημοσίευση από «Iskra»

ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ!

Σε κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας οδηγεί η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, με τον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ να φτάνει το Δεκέμβριο τα 653.552 άτομα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,18% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα!

Βέβαια, η δημιουργία στρατιών ανέργων αποτελεί την ουσία και τον πυρήνα του μνημονίου, προκειμένου να συμπιεστούν, στα όρια της εξαθλίωσης, μισθοί και μεροκάματα για το σύνολο των εργαζομένων και να αυξηθεί στο μέγιστο βαθμό η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Όπως επισημαίνεται από τον ΟΑΕΔ, ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 277.904 άτομα και εμφανίζεται αυξημένος κατά 71.125 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριο. Η αύξηση των επιδοτούμενων ανέργων προέρχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από τον κλάδο των εποχικών τουριστικών επαγγελμάτων (+51.236 άτομα).

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 49.673, μειωμένες κατά 11,42% συγκριτικά με τον Δεκέμβριο του 2009. Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφτασαν τις 29.703, οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 30.773 και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 22.652.

Επιπλέον, το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανέρχεται σε 60.476, το 50,88% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Όλα δείχνουν συνεπώς ότι οδεύουμε ολοταχώς προς επίπεδα ανεργίας άνω του 20% μέσα στο 2011 (πάνω από 1 εκατομμύριο άνεργοι δηλαδή!), ενώ ταυτόχρονα όσοι «προνομιούχοι» εργάζονται έχουν να αντιμετωπίσουν την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την καταπάτηση ακόμα και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων τους. Άρα, είτε η μνημονιακή πολιτική και οι πολιτικοί εκφραστές της θα ανατραπούν εδώ και τώρα είτε η χώρα θα μεταβληθεί σε μια αχανή «έρημο» ανεργίας και εξαθλίωσης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s