Το Δ.Σ. του Σωματείου Αποχέτευσης βρωμάει περισσότερο από λύματα που πρέπει να καθαρίζει


Τρεις επιστολές «περιβόλι».  Τρεις επιστολές υποτίθεται συνδικαλιστικών εκπροσώπων που αναδεικνύουν τη ξεφτίλα αυτού που λέγεται συνδικαλιστικό κίνημα ΕΥΔΑΠ και δίνει άμεση και αβίαστη απάντηση για την απαξίωση και την αναξιοπιστία που έχει περιέλθει.

Από τη μια πλευρά αναδεικνύεται όλο το πλέγμα πελατειακών σχέσεων που προκύπτει μεταξύ εργαζομένων και εργατοπατέρων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Από την άλλη αποδεικνύεται ότι ο συγκεκριμένος τρόπος άσκησης του συνδικαλισμού, αποτελεί επικερδές επάγγελμα για ορισμένους συνδικαλιστές.

Τρεις επιστολές «περιβόλι».  Τρεις επιστολές υποτίθεται συνδικαλιστικών εκπροσώπων που αναδεικνύουν τη ξεφτίλα αυτού που λέγεται συνδικαλιστικό κίνημα ΕΥΔΑΠ και δίνει άμεση και αβίαστη απάντηση για την απαξίωση και την αναξιοπιστία που έχει περιέλθει.

Από τη μια πλευρά αναδεικνύεται όλο το πλέγμα πελατειακών σχέσεων που προκύπτει μεταξύ εργαζομένων και εργατοπατέρων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Από την άλλη αποδεικνύεται ότι ο συγκεκριμένος τρόπος άσκησης του συνδικαλισμού, αποτελεί επικερδές επάγγελμα για ορισμένους συνδικαλιστές.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που πάλι ο Αγγελάκης τσακώνονταν με τον Μουτάφη και τη ΠΑΣΚΕ για το ποιο μηχανογραφικό σύστημα θα πάρει η εταιρεία και ο καθένας προωθούσε τον δικό του εργολάβο. Αλήθεια τελικά ποιος κέρδισε;

Μήπως είναι καιρός να ερευνηθεί και το «πόθεν έσχες» εκπροσώπων εργαζομένων προέδρων σωματείων καθώς και αρκετών εργατικών στελεχών;

Δεν μπορεί να είσαι συνδικαλιστής και ταυτόχρονα διευθυντής. Αυτό ξεπερνάει και τον χειρότερο εργοδοτικό συνδικαλισμό. Χρησιμοποιούν τον συνδικαλισμό για να κάνουν επαγγελματική καριέρα, και τη θέση τους για να ετοιμάσουν προσωπικούς ψηφοφόρους, για να συνεχίσουν με πολιτική καριέρα.

Το ίδιο ισχύει και για τη ΠΑΣΚΕ ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό. Συνδικαλιστές εργατοτεχνίτες που δεν έχουν δει ποτέ χαντάκι, ούτε έχουν έρθει σε επαφή με τα λήμματα, αλλά η μόνη μυρωδιά που παίρνουν είναι από τις κομματικές καμαρίλες.

Καταφέρνουν τελικά το ακατόρθωτο. Να γίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος, διαιτητής στη διαμάχη τους.

Οι υπόλοιποι συνάδελφοι δεν μπορούν να έχουν καμιά αμφιβολία για το τι τους επιφυλάσσει αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα για τους μισθούς τους το μέλλον τους και το μέλλον της εταιρείας. Στο ερώτημα τί κανουν τα σωματεία και η ομοσπονδία η απάντηση είναι μπροστά τους. Αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα είναι μέρος του προβλήματος δεν είναι η λύση του. Είναι κομμάτι του πολιτικού συστήματος που καταρρέει με γοργούς ρυθμούς. Δεν μπορεί να αποτρέψει τη «σφαγή» των εργαζόμενων. Δεε έχει την ικανότητα τη δύναμη και τη θέληση να, διαπραγματευτεί έστω, τους όρους σφαγής.

Όσοι ασφυκτιούν όσοι δυσφορούν με τις συγκεκριμένες πρακτικές μέσα στην ΕΥΔΑΠ πρέπει να δώσουν την απάντηση τους. Να δημιουργήσουν ένα ευρύ αυτόνομο ταξικό κίνημα, με αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης, με στόχο την ανατροπή του μνημονίου και της τροικανής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Να διεκδικήσουμε λύσεις προς όφελος των εργαζομένων.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις και φρίξτε…..

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΜΕΛΟΣ Ο.Μ.Ε. ΕΥΔΑΠ

ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ –ΖΗΝΩΝΟΣ 4-5ος ΟΡΟΦΟΣ – ΤΗΛ. 210.52.37.673

Αρ. πρωτ.90                                                       Αθήνα, Δεκέμβριος 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ : Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΥΔΑΠ, κο Νικόλαο Μπάρδη

ΘΕΜΑ : Γραφείο Κίνησης Δ’ κλιμακίου Δικτύου Αποχέτευσης ( Γραφείο Ακροκεράμου)

Κύριε Διευθύνοντα, σας ενημερώνουμε για την μεροληπτική άσκηση των καθηκόντων του κ. Αγγελάκη Μανόλη, ως προϊσταμένου της Υπηρεσίας Μεταφορών και παράλληλα ως Εκπροσώπου των Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ για τους εξής λόγους:

1.Τοποθέτησε ως διακινητή στο γραφείο κίνησης ( κλιμάκιο Δ) του Ακροκεράμου από το 2005 τον οδηγό Παλάτσιο Άγγελο την περίοδο που το γραφείο ήταν στελεχωμένο από 2 διοικητικούς υπαλλήλους, χωρίς να έχει παρουσιάσει κανένα επίσημο έγγραφο που να εγκρίνει την τοποθέτηση αυτή από την αρμόδια Διεύθυνση.

2.Απασχολούσε το συγκεκριμένο υπάλληλο στο γραφείο και τον χρέωνε οδηγό βυτιοφόρου για να δικαιολογεί τις έκτακτες αμοιβές και το επίδομα βαρέων οχημάτων ( επισημαίνουμε ότι στο βιβλίο οδηγήσεων και εργασιών του ακροκεράμου δεν αναφέρεται να έχει οδηγήσει βυτιοφόρο τα τελευταία περίπου 5 χρόνια, ούτε να έχει εκτελέσει δρομολόγια προς τη χωματερή).

3.Ως Προϊστάμενος του, παραβαίνοντας την εργατική νομοθεσία και τις διατάξεις που επιβάλλει το Σώμα επιθεώρησης Εργασίας, επέτρεψε να του οφείλει η Εταιρεία 73 ρεπό από εργασία αργιών, 21 ημέρες κανονική άδεια από το 2009 και 36 ημέρες από το 2010.

4.Του επέτρεψε να εργάζεται από 3 έως 7 αργίες κάθε μήνα ( τις διπλάσιες από κάθε άλλο οδηγό).

5.Του παρείχε σαν προϊστάμενος, υπηρεσιακό κινητό τηλέφωνο.

6.Του επέτρεψε από το 2007και έπειτα να μην υπογράφει καν στο Βιβλίο Παρουσίας της Υπηρεσίας

Ερωτούμε:

Γιατί ο κ. Αγγελάκης τον φέρνει να εργαστεί από τις 20.12.2010 ( και τις αργίες των Χριστουγέννων) χωρίς να έχει εξαντλήσει τα ρεπό και τις άδειες του παρακάμπτοντας την απόφαση της Διεύθυνσης Προσωπικού που τον υποχρεώνει να εξαντλήσει τα ρεπό και τις άδειες του 2009 και του 2010, όπως όλοι οι υπάλληλοι στην ΕΥΔΑΠ;

Γιατί ενώ υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε οδηγούς στις 20.12.2010 και 21.12.2010 δεν οδηγεί βυτιοφόρο, όπως όλοι οι άλλοι οδηγοί και τον κρατάει ο κος Αγγελάκης στο Γραφείο Κίνησης τη στιγμή που είναι στελεχωμένο πλήρως, καθώς υπάρχουν 2 διοικητικοί υπάλληλοι;

Ζητούμε:

-να τηρηθεί η αρχή της ίσης μεταχείρισης

-να εφαρμοστεί ο Κανονισμός Προσωπικού της ΕΥΔΑΠ

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε από πού αντλεί δύναμη ο κος Αγγελάκης και χωρίς να ελέγχεται από κανένα να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του Γενικούς Διευθυντές και τις αποφάσεις αυτών, κανονισμό προσωπικού, εργατική νομοθεσία και το σύνολο των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ που σέβονται και τηρούνε όλα τα παραπάνω.

Σας ενημερώνουμε, ότι για όλα τα παραπάνω έχει ενημερωθεί λεπτομερώς από το Σωματείο μας, η Βοηθός Γεν. Διευθύντρια κα Ελ. Ντάλλα που έχει την ευθύνη, χωρίς όμως να έχει πάρει τις ανάλογες αποφάσεις.

Κύριε Διευθύνοντα, για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε να διοικούν την Εταιρεία άνθρωποι με παρωχημένες νοοτροπίες και αλαζονικές συμπεριφορές;

Ανακοίνωση: Πρόεδρο ΔΣ ΕΥΔΑΠ κα Θ. Δέκκα

Κοινοποίηση: Γεν Διευθυντή Λειτουργίας και Εγκαταστάσεων, κο Στ. Γεωργιάδη

Γεν Διευθυντή Δυναμικού και Οργάνωσης, κο Γ. Κραμποκούκη

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ.

——————————————————————————————————————————-

Δ/ΝΣΗ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΑΡΜΟΔΙΟΣ: Μ. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ                                                             ΑΘΗΝΑ 03-01-2011

ΤΗΛΕΦ:2107495482  FΑΧ: 2107495577                                           Αριθμ. Πρωί: 1

ΠΡΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Ε.ΥΔ.Α.Π. Κο Μπάρδη Νικόλαο

ΘΕΜΑ; Απάντηση στην Αρ. Πρωτ. 90 /21-12-2010 επιστολή του Σωματείου

Εργαζομένων στον Τομέα Αποχέτευσης

Κύριε Διευθύνοντα

Πριν σας απαντήσω αναλυτικά στην επιστολή για την δήθεν «μεροληπτική » άσκηση των καθηκόντων μου, θα ήθελα να σας εκφράσω την λύπη , απογοήτευση αλλά και την απορία μου γιατί για πρώτη φορά στην λειτουργίας της Ε.ΥΔ.Α.Π. Διοίκηση καλεί εργαζόμενο να καταθέσει τις απόψεις ίου για γεγονότα που έλαβαν χώρα το 2004-2005- 2006-2007

Το Προεδρείο του συγκεκριμένου σωματείου και αυτοί που τους κατευθύνουν θυμήθηκαν μετά από έξι (6) χρόνια και «εντελώς συμπωματικά » παραμονές τοποθετήσεων των στελεχών να «κατασκευάσουν» καταγγελίες με προφανείς στόχους αλλά και την δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων .

Δυστυχώς  είναι το μόνο προεδρείο σωματείου που αντί να ασχολείται με τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας, όπως συνεχείς περικοπές μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων μας , κατασκευάζει ψευδής  ανακριβείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς με μοναδικό στόχο τη σπίλωση συναδέλφων και μικροκομματικά οφέλη. Το συγκεκριμένο θέμα ουδέποτε εισάχθηκε προς ενημέρωση · συζήτηση και την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου τους, το οποίο κακώς επικαλούνται και τα μέλη του έχουν πλήρη άγνοια , είναι δε προφανές ότι οι  υπογράφοντες εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις ,

Προς ενημέρωση σας το συγκεκριμένο σωματείο με επισκέφτηκε «πριν από ένα μήνα στο γραφείο μου με αιτήματα α) να συνεχίσουν να εργάζονται τα Σαββατοκύριακα οι διοικητικοί υπάλληλοι στο   Δ’ Κλιμάκιο Ακροκεράμου και β) να απομακρυνθεί ο Υπεύθυνος Διακίνησης Παλάτσιος Άγγελος και στην θέση του να τοποθετηθεί με κομματικά κριτήρια άλλος συνάδελφος όπως και έκαναν με σειρά «ενεργειών» για τις οποίες θα αναφερθώ σε άλλο Υπηρεσιακό Σημείωμα.

Τους απάντησα ότι α) υπάρχει ρητή εντολή από την Διοίκηση για μείωση των εκτάκτων αμοιβών και δαπανών όπου αυτές δεν κρίνονται αναγκαίες, β) συνεργάζομαι επί 6 συνεχή έτη χωρίς προβλήματα με τον Υπεύθυνο Διακίνησης και δεν θα ήταν υπηρεσιακά ορθό για μικροκομματικούς λόγους να διακόψω αυτή την συνεργασία

Α:

Απαντώντας αναλυτικά σε όλες τις δήθεν «καταγγελίες » έχω να δηλώσω τα εξής:

Οι τοποθέτηση Διακινητών (Υπεύθυνων Γραφείων Κίνησης όπως Προϊσταμένων Τμημάτων) ήταν και είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του εκάστοτε Προϊσταμένου της. Υπηρεσίας Μεταφορών, που έχει και τη συνολική ευθύνη για

την εύρυθμη λειτουργία της. η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε όπως προβλέπεται με το υπ. Αριθμ 93 /14-4-2005 Υπηρεσιακό Σημείωμα   προς την Διεύθυνση Εφοδιασμού Περιουσίας Μεταφορών (Αποδεικτικό Νο 1)

Ο λόγος για τον οποίο προχώρησα σ’ αυτή την αλλαγή ήταν ότι κατά τον έλεγχο των μηνιαίων μισθολογικών καταστάσεων ο τότε Υπεύθυνος Διακινητής Τσιμιχόδημος Θεμιστοκλής (υψηλόβαθμο στέλεχος του σωματείου Αποχέτευσης) καταχωρούσε,

παράνομα και κατά εξακολούθηση στον εαυτό του επίδομα Βαρέων οχημάτων ενώ εργαζόταν ως διοικητικός υπάλληλος μόνιμα σε γραφείο. Μόνο τον μήνα Αύγουστο του 2004 ( δύο 2 μήνες πριν τοποθετηθώ στην υπηρεσία ) εισέπραξε 12 ώρες ιδιόρρυθμη υπερωρία ,60 ώρες υπερωρία με 50 % , 104 ώρες νυχτερινής εργασίας. 52 ώρες αργία(Κυριακές) και 27 ημέρες επίδομα οδήγησης βαρέων οχημάτων (Αποδεικτικό Νο2 : Μηνιαία μισθολογική κατάσταση εκτάκτων αμοιβών μηνός Αυγούστου 2004)

Επίσης καταχωρούσε παράνομα και κατά εξακολούθηση επί μήνες νυχτερινή εργασία έκτακτες αμοιβές Σαββατοκύριακα και επίδομα Βαρέων οχημάτων στο επί σειρά ετών πρόεδρο του σωματείου Αποχέτευσης, Σκαλωμένο Ιωάννη ο οποίος δεν έχει ανέβει ποτέ σε φορτηγό και βυτίο, όπως προκύπτει από κι αποδεικτικά Νο 3 .

Συνέπεια όλων των παραπάνω ήταν να προκαλέσουν μεγάλη οικονομική βλάβη στην Εταιρεία και αγανάκτηση στους υπόλοιπους συναδέλφους που εκτελούσαν κανονικά τα καθήκοντα τους και δεν μπορούσαν να ανεχτούν -τέτοιου είδους ενέργειες και συμπεριφορές,

2} Για τους παραπάνω σημαντικούς λόγους απασχολούσα τον Παλάτσιο Άγγελο στο γραφείο ως Υπεύθυνος Διακίνησης και παράλληλα όταν προέκυπταν υπηρεσιακές ανάγκες εργαζόταν και ως οδηγός όπως το ίδιο συνέβαινε και στα υπόλοιπα κλιμάκια  διακίνηση οχημάτων,

Ο ισχυρισμός ότι δεν έχει οδηγήσει τα τελευταία 5 χρόνια είναι παντελώς ψευδής και συκοφαντικός γι  αυτό και καταθέτω σειρά από Υπηρεσιακά Σημειώματα της Δ/νσης Αποχέτευσης – Υπηρεσία Προληπτικής Συντήρησης – Υπηρεσίας Μεταφορών Δελτία Κίνησης που αποδεικνύουν ότι εκτελούσε με συνέπεια το καθήκοντα του (Απ 4)

3} Δεν γνώριζα ότι ο συνάδελφος Παλάτσιος Άγγελος συσσώρευε ρεπό και κανονική άδεια λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών. Μόλις ενημερώθηκα αφού τον επέπληξα. έδωσα εντολή και-τέθηκε σε υποχρεωτική κανονική άδεια και έγινε  προγραμματισμός των ρεπό του, τα οποία και έχει λάβει στο μεγαλύτερο μέρος τους. Όσο για τους ισχυρισμούς και το «ενδιαφέρον» για παράβαση εργασιακής νομοθεσίας και επιθεώρησης εργασίας σε ότι αφορά την Υπηρεσία Μεταφορών, θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί καλύτερα ,ότι υπάρχουν Υπηρεσίες όπως η Υπηρεσία Ασφαλείας Εγκαταστάσεων , η οποία είναι υπό την εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και χρωστάει στο προσωπικό της αυτή την στιγμή τουλάχιστον 1.000 ρεπό.

4} Σας καταθέτω αναλυτική κατάσταση με τις έκτακτες αμοιβές όλων των οδηγών από 01-01-2007 έως και σήμερα που αποδεικνύετε ότι δεν δούλευε τις διπλάσιες αργίες όπως ψευδώς και συκοφαντικά ισχυρίζονται αλλά τις ίδιες με όλους του υπόλοιπους συναδέλφους του . (Αποδεικτικό Νο 5)

5) Είναι προφανές ότι όλοι οι Υπεύθυνοι Διακίνησης Οχημάτων , αλλά και των Βυτιοφόρων της Αποχέτευσης που έχει καθήκον να επανδρώνει και να συντονίζει την κίνηση σε 24ωρη βάση και σε σοβαρές έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες όπως Πλημμύρες- Πυρκαγιές – Ψυτάλλεια (μεταφορά Λυματολάσπης ) είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούν υπηρεσιακά κινητά τηλέφωνα της Εταιρείας. Για μία ακόμα φορά ψεύδονται και με συκοφαντούν ότι παρείχα ως Προϊστάμενος Υπηρεσιακό κινητό γιατί όπως προκύπτει από το υπ’ αριθμ. 206/18-7-2007 υπηρεσιακό σημείωμα της Υπηρεσίας Μεταφορών ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος κο Κουκίασας Ευάγγελος

υπογραφεί το υπηρεσιακό σημείωμα ζητώντας έγκριση από την Δ/νση προμηθειών και Logistics υστέρα από αίτηση του ενδιαφερομένου (Αποδεικτικό Νο 6 )

6) Σας καταθέτω τα βιβλία παρουσίας από το 2007 έως και σήμερα που αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί πως επέτρεπα από το 2007 και μετά να μην υπογράφει το Βιβλίο Παρουσίας είναι ψευδής και ανακριβής, άλλωστε η καθημερινή και συνεπής παρουσία του δεν αμφισβητείται και από τους ίδιους και αποδεικνύεται από τις καθημερινές εργασίες του γραφείου.(Αποδεικτικό Νο 7)

Έδωσα εντολή να διακόψει τα ρεπό και την άδεια του ( τα περισσότερο εκ των οποίων είχε ήδη λάβει) και να εργασθεί μόνο για πέντε (5) ημέρες και αμέσως μετά να λάβει τα υπόλοιπο ρεπό και την άδεια του διότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα εργαζόταν ο ένας μόνο συνάδελφος, που είχε τοποθετηθεί πριν λίγες ημέρες και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί επαρκώς στα υπηρεσιακά του καθήκοντα χωρίς υποστήριξη , Είναι ψευδής και ανακριβές ότι τον έφερα και εργάστηκε της αργίες των Χριστουγέννων και αποδεικνύεται δε από την θεωρημένη κατάσταση από την επιθεώρηση Εργασίας όσων εργάσθηκαν τις συγκεκριμένες αργίες (Αποδεικτικό Νο8)

Β:

Σε σχέση με τους συναδέλφους που έχουν υποβάλλει τις δήθεν «καταγγελίες»

αναφέρω τα εξής-,

Ο Αλεξανδράκης Γιώργος με ΑΜ: 203102 πρόεδρος του σωματείου Αποχέτευσης που εμφανίζεται ως κατήγορος των πάντων και όπως δηλώνει υπερασπιστής της νομιμότητας, της ίσης μεταχείρισης , της ορθής εφαρμογής του κανονισμού προσωπικού , αμείβεται σε μηνιαία βάση με +· 45% ανθυγιεινό επίδομα χώρου και + 15% ανθυγιεινό επίδομα υπογείων χώρων Αντλιοστασίων σύνολο +60% επί του μισθού. Όμως αντί να εργάζεται – αφού καθημερινά αμείβεται -, στους ανθυγιεινούς χώρους και στα υπόγεια των αντλιοστασίων των Η/Μ Εγκαταστάσεων Σούδας. απουσιάζει και βρίσκεται μόνιμα στα γραφεία της Ομοσπονδίας και το μόνο που κάνει είναι να συντάσσει ψευδής , υβριστικές και συκοφαντικές επιστολές κατά των συναδέλφων όπως η συγκεκριμένη .Ταυτόχρονα ενώ απουσιάζει σχεδόν όλες τις καθημερινές έχει το θράσος να εμφανίζεται και να δηλώνει ότι εργάζεται και αμείβεται 2 έως 3 Σαββατοκύριακα κάθε μήνα σε μόνιμη βάση προκαλώντας βάναυσα με την συμπεριφορά του όλους του συναδέλφους του που εργάζονται καθημερινά στα λύματα και στους υπόγειους χώρος των Αντλιοστασίων .(ποτέ και κανένας συνάδελφος συνδικαλιστής στην ΕΥΔΑΠ με φιλότιμο και αξιοπρέπεια δεν είχε τέτοιου είδους προκλητικές συμπεριφορές και ενέργειες που εξοργίζουν όλους τους εργαζόμενους σε μία τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο.

Από τα παραπάνω προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: α) Ποιος Προϊστάμενος και για ποια υπηρεσιακή ανάγκη εγκρίνει τις έκτακτες αμοιβές (2-3 Σαββατοκύριακα κάθε μήνα ) και καθημερινά τα 2 ανθυγιεινά επιδόματα όταν απουσίαζε! από την εργασία ίου σχεδόν σε μόνιμη βάση.

Ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας Δικτύων και Εγκαταστάσεων θα πρέπει άμεσα να διερευνήσει αυτό το τόσο σοβαρό θέμα .

Ο κο Ραντίτσας Γεώργιος με ΑΜ. 203137 εργοδηγός και Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Αποχέτευσης αμείβεται σε μηνιαία βάση με + 50% ανθυγιεινό επίδομα χώρου επί του μισθού, από την μια καταγγέλλει αδικίες και άνιση μεταχείριση και από την άλλη όπως προκύπτει μόνο από την Υπηρεσία Εργοδηγών Ακροκεράμου μηνός Ιανουαρίου 2011 η οποία αναρτήθηκε στον πίνακα και την συνέταξε ο ίδιος εργάζεται 5 αργίες και 9 νυχτερινά ( αρχικά είχε δηλώσει 12 νυχτερινά )όταν όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι του εργάζονται τα μισά από αυτόν,

Αποδυκνείεται πόσο «δίκαιος» και «αντικειμενικός» όταν συντάσσει την μηνιαία Υπηρεσία Εργοδηγών ( Αποδεικτικό Νο 9 Μηνιαία Υπηρεσία Ιανουαρίου 2011)

Επειδή ατυχώς και χωρίς κανένα λόγω εμπλέκουν την συνδικαλιστική μου ιδιότητα και χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως «παρωχημένες νοοτροπίες», «αλαζονικές συμπεριφορές» και « έλλειψη σεβασμού » στους συναδέλφους μου, τους επιστρέφω τους παραπάνω χαρακτηρισμούς και δηλώνω ότι :

α) ως προς τα υπηρεσιακά μου καθήκοντα και ειδικότερα όσο εργάζομαι στην θέση του Προϊσταμένου, τα κομματικά – συνδικαλιστικά θα βρίσκονται πάντα έξω από την Υπηρεσία Μεταφορών , δεν πρόκειται να γίνει ποτέ καμία διάκριση και τα μοναδικά κριτήρια είναι η ικανότητα και η εργατικότητα.

Πρωταρχικός και συνεχής στόχος όλων των συναδέλφων στην Υπηρεσία πέρα από την εύρυθμη λειτουργία της , ο εξορθολογισμός και μείωση των δαπανών λειτουργίας κάτι που γίνεται πράξη κάθε μήνα , μόνο τον μήνα Δεκέμβριο 2010 όπως προκύπτει από τις μισθολογικές καταστάσεις υπάρχει μείωση 1011 ωρών ( σε νυχτερινά – Σαββατοκύριακα – Αργίες) σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα του 2009 με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντικό οικονομικό όφελος για την Εταιρεία.

β) ως προς τα συνδικαλιστικό μου καθήκοντα, θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να υπηρετώ και να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων και ταυτόχρονα την πρόοδο και την ανάπτυξη της Εταιρείας.

Τέλος για λόγους ίσης μεταχείρισης παρακαλώ όπως εξετασθούν λεπτομερειακά και σε βάθος οι παραπάνω καταγγελίες μου

Είμαι πάντα στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Μεταφορών

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Πρόεδρο Δ.Σ. / ΕΥΔ.Α.Π. :κο θ, Λέκκα

Γεν. Διευθ. Λειτουργίας και Εγκαταστάσεων :κο Στ, Γεωργιάδη

Γεν. Διευθ. Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης : κο Γ, Κραμποκούκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Δ/ντρια Προμηθειών και Μεταφορών ; κα Ε, Ντάλλα, ΟΜΕ Ε.ΥΔ.Α.Π.

ΠΡΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Ε.ΥΔ.Α.Π. Κο Μπάρδη   Νικόλαο

———————————————————————————————————————————

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε Διευθύνοντα

Με έκπληξη και πολύ καθυστερημένα πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Σωματείου Αποχέτευσης έστειλαν την υπ’ αριθμόν 90 επιστολή σχετικά με το γραφείο Κινήσεως του Δ’ Κλιμακίου Ακροκεράμου στο διευθύνοντα σύμβουλο.

Είναι προφανές ότι για τη συγκεκριμένη επιστολή δεν ενημερωθήκαμε ούτε δώσαμε έγκριση και φυσικά ούτε μας κοινοποιήθηκε το περιεχόμενό σας για το οποίο και εκφράζουμε την αντίθεση μας ύστερα και από της απαντήσεις του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Μεταφορών Αγγελάκη Μ.

Τέτοιου είδους ενέργειες και χαρακτηρισμοί που εκφράζουν προσωπικές απόψεις φέρνουν το Σωματείο σε αντιπαλότητα με τον Εκπρόσωπο των Εργαζομένων στο Δ.Σ, Ε.ΥΔ.Α.Π. Εξυπηρετούν μόνο σκοπιμότητες και μικροκομματικά οφέλη είναι καταδικαστέες και περιχαρακώνουν το Σωματείο πρωταρχικός στόχος του οποίου αυτήν την περίοδο θα έπρεπε να ήταν η προάσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας τα οποία πλήττονται λόγο των συνεχιζόμενων περικοπών.

Οι Εκλεγμένοι της Δ.Α.Κ.Ε, στο Δ.Σ. του Σωματείου Αποχέτευσης και Ομοσπονδίας

ΚΟΥΤΣΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ   ΤΕΡΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ       ΠΑΛΑΤΣΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Κοινοποίηση: Πρόεδρο Δ.Σ .Ε.ΥΔ.Α.Π κο Θ. Λέκκα

: Γεν. Διευθ. Λειτουργίας και Εγκαταστάσεων κο Στ. Γεωργιάδη

: Γεν. Διευθ, Ανθρώπινοι» δυναμικού και Οργάνωσης κο Γ. Κραμποκούκη

:Δ/ντρια Προμηθειών και Μεταφορών κα Ε, Ντάλλα

Προϊστάμενο Υπηρεσίας Μεταφορών και μέλος Δ.Σ. Ε.ΥΔ,Α.Π. κο Αγγελάκη Μ.

ΔΑΚΕ  Ε.ΥΔ.Α.Π.

Ε.ΣΚ. Ε.ΥΔ.Α.Π.

Ο.Μ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π.

Σωματείο Αποχέτευσης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s