ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ (ΧΙΛΤΟΝ)!


ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ (ΧΙΛΤΟΝ)!

Αναδημοσίευση από «ISKRA»

Σχετικά με την πρωτοφανή απρόκλητη αστυνομική επίθεση, ερώτηση κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ ανακοίνωση σχετικά με την κινητοποίηση εξέδωσε και η συνδικαλιστική παράταξη «Αυτόνομη Παρέμβαση».

Ξεκινάμε με το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Παναγιώτη Λαφαζάνη:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Πρωτοφανής επιχείρηση αγριότητας και βίας ΜΑΤ και Αστυνομίας κατά ειρηνικής διαδήλωσης! Αυτό είναι το νέο δόγμα της κυβέρνησης Παπανδρέου απέναντι σε όσους αντιστέκονται στις επιλογές της ;
Σήμερα το πρωί έξω από το Ξενοδοχείο HILTON πραγματοποιήθηκε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας από μέλη της «Αυτόνομης Παρέμβασης», συνδικαλιστικών οργανώσεων και της Νεολαίας Συνασπισμού, με αφορμή την προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου της Τρόικας.
Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου- Τρόικας και στο νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο το οποίο συνομολόγησαν!
Απέναντι στην ειρηνική αυτή διαμαρτυρία οι Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί, χωρίς να προκληθούν, απάντησαν με πρωτοφανή βία, χτυπώντας αναίτια και αδιάκριτα τους διαδηλωτές, σπρώχνοντας τους ώστε να απομακρυνθούν από το χώρο μπροστά στο ξενοδοχείο. Τους πέταξαν κυριολεκτικά με απωθήσεις, κλωτσιές και χτυπήματα στο δρόμο (Οδός Βας. Σοφίας), θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα καθώς διέρχονταν αυτοκίνητα εκείνη την ώρα. Στη συνέχεια έκλεισαν και το δρόμο, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα δεν συνέτρεχε λόγος για να κλείσει καθώς η διαμαρτυρία διεξαγόταν στον πεζοδρόμιο μπροστά στην είσοδο του Ξενοδοχείου, χωρίς να κλείνει την κίνηση, ούτε την είσοδο-έξοδο σε αυτό. Στη συνέχεια, πάλι με σπρωξίματα, χτυπήματα και κλωτσιές τους ώθησαν στα κάγκελα του διαζώματος της Βας. Σοφίας για να τους απωθήσουν τελικά στο παρκάκι του Δρομέα απέναντι από το HILTON και μετά στον παράδρομο δίπλα από το Πάρκο του Ευαγγελισμού.
Προσωπικά ως βουλευτής έζησα εμβρόντητος την πρωτοφανή αυτή αστυνομική αυθαιρεσία, βιαιότητα και αγριότητα, δεχόμενος από τους αστυνομικούς, παρότι γνώριζαν την ιδιότητά μου, απωθήσεις και χτυπήματα με τις ασπίδες τους!
Η πρωτοφανής αυτή αστυνομική επιχείρηση βίας και αυθαιρεσίας απέναντι σε ειρηνική συγκέντρωση φέρνει στο νου σκοτεινές μέρες άλλων εποχών, στις οποίες βαδίζει ταχύτατα ο τόπος.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κος Υπουργός
1. Ποιος και γιατί έδωσε εντολή να αντιμετωπιστούν με αυτόν τον πρωτοφανή βίαιο τρόπο οι διαδηλωτές που εξέφραζαν ειρηνικά την αντίθεσή τους στις πολιτικές επιλογές κυβέρνησης-Τρόικας;
2. Σκοπεύει να διατάξει έρευνα για τη διερεύνηση της αστυνομικής επίθεσης έξω από το HILTON και για παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων ή τελικά την εντολή έδωσε η ίδια η κυβέρνηση, προκειμένου να μην ενοχληθεί η τρόικα και να συνεχίζει, μακριά από ειρηνικές φωνές, απρόσκοπτα το «θεάρεστο» έργο της;
3. Αυτό είναι το νέο δόγμα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση όσων αντιστέκονται στις κατεδαφιστικές επιλογές της;

Ο ερωτών Βουλευτής

Παν. Λαφαζάνης

Και κλείνουμε με τη σχετική ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης:

ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ !

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΩΡΑ!

Η μέγιστη πρόκληση και το απύθμενο θράσος που χαρακτηρίζει την Τρόικα ως εκπροσώπου του πιο χυδαίου και πιο ακραίου διεθνούς και ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού, να δώσει «Συνέντευξη Τύπου» για να επικοινωνήσει τον αισχρό της εκβιασμό, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από την εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό.

Είναι αδιανόητο, οι εντολοδόχοι των κερδοσκόπων, των διεθνών χρηματο-οικονομικών οργανισμών, των πιστωτικών οίκων και όπως αλλιώς ονομάζονται τα «ευαγή ιδρύματα» του μεγάλου πολυεθνικού Κεφαλαίου, οι οποίοι μαζί με τους εγχώριους μεγαλοεργοδότες του ΣΕΒ και την πλέον πρόθυμη και ακραιφνώς υποτελή στα κελεύσματα του νεοφιλελευθερισμού, κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να καλούν με τα πιο αισχρά και εκβιαστικά διλλήματα, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα να δώσουν κι άλλο αίμα για τη διάσωση των συμφερόντων τους.

Είναι αδιανόητο, αυτοί οι οποίοι έχουν οδηγήσει τη χώρα, με το από κάθε άποψη αδιέξοδο και αποτυχημένο οικονομικό-κοινωνικό τους Μνημόνιο στο θανατηφόρο τρίπτυχο της βαθιάς ύφεσης, της ανεξέλεγκτης ακρίβειας – πληθωρισμού και της κοινωνικά δυσβάσταχτης ανεργίας, να ζητούν ξανά νέες, πιο αιματηρές θυσίες από την κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Είναι εντελώς παρανοϊκό, μετά την παταγώδη οικονομική αποτυχία του Μνημονίου της Τρόικας και της Κυβέρνησης, να επανέρχονται εκβιαστικά και με την απειλή των εκτεταμένων απολύσεων παντού, να επιβάλλουν νέο βίαιο πετσόκομμα μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας και δήθεν εξυγίανση των ΔΕΚΟ, που διαλύουν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε:

– Για να ανατραπεί το Μνημόνιο – θηλιά για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και την έξοδο από το νεοφιλελεύθερο μηχανισμό στήριξης

– Για μια άλλη εναλλακτική πολιτική που περνά μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων, με δραστική αναδιανομή του πλούτου υπέρ του κόσμου της εργασίας, για ένα πραγματικά δημόσιο τραπεζικό σύστημα, για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας, για την υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών

– Για αξιοπρεπείς αμοιβές και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για το σύνολο του κόσμου της εργασίας.

– Για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων ενάντια στις απολύσεις, την ανεργία και τους εργοδοτικούς εκβιασμούς.

– Για ένα πλειοψηφικό ριζοσπαστικό ρεύμα μέσα στα συνδικάτα, που θα ανοίξει το δρόμο για εκτεταμένους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες που θα ανατρέψουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

ΕΞΩ ΑΠΟ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΩΡΑ

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πραγματοποίησε σήμερα συγκέντρωση συμβολικής διαμαρτυρίας έξω από το χώρο της Συνέντευξης Τύπου της Τρόικας

ΑΘΗΝΑ 23.11.2010                                                                                                                                                                     ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s