ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ: ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΜΕΔ.


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Πανεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/7/2010

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ: ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΜΕΔ.

Το έγκλημα σε βάρος του κόσμου της εργασίας, ολοκληρώθηκε χθες.

Χωρίς κανένα ενδοιασμό η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ουσιαστικά προχώρησε στην πραξικοπηματική αναστολή – κατάργηση του κατοχυρωμένου συνταγματικά δικαιώματος των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και του δημοκρατικά, διακομματικά και ομόφωνα κατοχυρωμένου συστήματος Μεσολάβησης -Διατησίας του ΟΜΕΔ (Ν. 1876/90), για τη διαμόρφωση των μισθών των εργαζομένων.

Το ρολόι γυρνά ακριβώς 55 χρόνια πίσω, και στην πράξη επαναφέρει σε ισχύ τον κατάπτυστο νόμο 3239/55, όπου Κυβέρνηση, εργοδότες και άλλοι «υπερθενικοί» τοποτηρητές, αποφασίζουν νομοθετικά για το αν και πόσες αυξήσεις θα παίρνουν οι εργαζόμενοι.

Η επαίσχυντη διάταξη απαγόρευσης των αυξήσεων που τελικά νομοθέτησε η Κυβέρνηση για τον ιδιωτικό τομέα, έχει σημείο αναφοράς και την πρόσφατη ΕΓΣΣΕ, η οποία τελικά όπως αποδείχθηκε, διευκόλυνε την εφαρμογή του κατάπτυστου αντεργατικού Μνημονίου, βάζοντας στο γύψο τους μισθούς των εργαζομένων.

Μοναδική διέξοδος, είναι και παραμένει ο μαζικός, αλληλέγγυος, ενωτικός και ταξικά προσανατολισμένος διεκδικητικός αγώνας του συνόλου των εργαζομένων, για αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας: σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε επιχείρηση και κλάδο.

Η εργατική τάξη μπορεί να καταργήσει το Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του.

Η οργάνωση, η συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση και η ταξική αλληλεγγύη μέσα από ταξικά, αυτόνομα και ενωτικά πρωτοβάθμια σωματεία, επανακτούν την σπουδαιότητα τους. Αποτελούν μονόδρομο για την αποτελεσματική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν θα περάσει. Ο Σεπτέβρης της ΔΕΘ (11/9) και της Πανευρωπαϊκής εργατικής απεργίας (29/9), πρέπει να είναι ο Σεπτέμβρης των εργαζομένων και της Κοινωνίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s