Δύο νέες «ντροπολογίες» για εκποίηση δημόσιας περιουσίας και κατάργηση διαιτησίας!


Παρασκευή, 23 Ιούλιος 2010 18:09 Αναδημοσίευση από iskra
E-mail Εκτύπωση PDF

ΤΟ ΙΟΥΛΙΑΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ !

Το απόγευμα της Παρασκευής, τέλη Ιούλη,  η κυβέρνηση άδραξε την «ευκαιρία» να καταθέσει στη Βουλή δύο πραξικοπηματικές τροπολογίες ντροπής για ψήφιση την επόμενη εβδομάδα.

Η μια εξ’ αυτών δίνει τη δυαντότητα στον Υπουργό Οικονομικών να εκποιεί και να εμπορευματοποιεί περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου με διαδικασίες έξω από κάθε νομιμότητα και η άλλη έρχεται να καταργγήσει τις διαιτητικές αποφάσεις συλλογικών συμβάσεων και στην ουσία να ακυρώσει τον ΟΜΕΔ, αν όχι και την ίδια την υπόσταση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις για τα δύο επαίσχυντες τροπολογίες, σε δηλώσεις προέβησαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημήτρη Στρατούλης μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και της Εργατικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.


Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Παναγιώτη Λαφαζάνη, σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή και αφορά την εκποίηση-εμπορευματοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου:


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ


Η κυβέρνηση, με άλλη μια Ιουλιανή τροπολογία «ντροπής», κλιμακώνει το δρόμο της γενικής εκποίησης και παράδοσης στην κερδοσκοπία των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, ακίνητων και κινητών, και μάλιστα με αντισυνταγματικές διαδικασίες «εξπρές», κατά παρέκκλιση κάθε ίχνους νομιμότητας και ελέγχου, ακόμα και του ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Έχουμε να κάνουμε με άλλο ένα Ιουλιανό κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα», με το οποίο αυτή η χώρα βγαίνει κυριολεκτικά και όσο-όσο στο «σφυρί», και πάει να μετατραπεί σε «μπανανία» των αγορών, των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και του χρηματιστικού κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση και οι «νεοαποικιοκράτες» της «τρόικα», με υπερσύνταγμα το μνημόνιο, έχουν επιδοθεί σε μια πρωτοφανή επιχείρηση καταλήστευσης του δημοσίου πλούτου και του ελληνικού λαού, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας για δεκαετίες.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Δημήτρη Στρατούλη, σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή και αφορά την ουσιαστική κατάργηση της Διαιτησίας:


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΩΣ ΑΠΛΗ ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒ, ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΟΜΕΔ ΣΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ


Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την ρύθμιση του Υπουργού Εργασίας, κ. Α. Λοβέρδου, για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των Αποφάσεων Διαιτησίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση, λειτουργώντας ως απλοί υπηρέτες της τρόικας και του ΣΕΒ, παρά τις καθολικές αντιδράσεις της κοινωνίας, παγώνουν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ τις όποιες ελάχιστες αυξήσεις εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα επιτεύχθηκαν μετά το μνημόνιο, μέσω κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ή Διαιτητικών Αποφάσεων. Με αυτόν τον τρόπο καταργούν τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και ουσιαστικά το Σύνταγμα (άρθρο 22 παρ. 2), αναθέτοντας μάλιστα τη βρώμικη δουλειά στον ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας), με μοναδικό στόχο να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Με αυτόν, όμως, τον τρόπο καταργούν ουσιαστικά τον ίδιο τον ΟΜΕΔ που καθιερώθηκε με τον ψηφισμένο από όλα τα κόμματα της τότε βουλής νόμο 1876/90, αφού τον μετατρέπουν σε απλό φωτοτυπικό μηχάνημα που θα αναπαράγει σε πιστά αντίτυπα τις εκάστοτε κυβερνητικές εισοδηματικές πολιτικές.

Το νέο Ιουλιανό αντεργατικό νομοθετικό πραξικόπημα της κυβέρνησης δεν θα περάσει.

Τέλος,  για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της ISKRA, παραθέτουμε τις δύο πραξικοπηματικές τροπολογίες:

Πατήστε εδώ για την τροπολογία που αφορά την εκποίηση-εμπορευματοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και εδώ για την τροπολογία που αφορά στην κατάργηση του ΟΜΕΔ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s