Σε απεργιακό κλοιό αύριο η Βουλή.


Ημερομηνία δημοσίευσης: 07/07/2010 «ΑΥΓΗ»

Να μην ψηφιστεί το διπλό έκτρωμα ανασφάλειας και επισφάλειας

Παραλύει αύριο η χώρα από τη γενική απεργιακή κινητοποίηση που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα (ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ) απαιτώντας από την κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου που ανατρέπει πλήρως τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, αλλά και από τους βουλευτές της πλειοψηφίας να μην ψηφίσουν αντισυνταγματικές ρυθμίσεις παραβιάζοντας την εντολή που πήραν πριν από 9 μήνες από εκατομμύρια ψηφοφόρους.

Η αυριανή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια κάνει το ΠΑΜΕ.

Όλες πάντως οι απεργιακές εκδηλώσεις θα οδηγήσουν στη Βουλή, που αναμένεται να είναι αποκλεισμένη από χιλιάδες διαδηλωτές και απεργούς που θα ζητήσουν να μην ψηφιστεί η διπλή κατεδάφιση ασφάλισης και εργασίας και οι αντισυνταγματικές διατάξεις που τη συνοδεύουν.

Στην αυριανή απεργία συμμετέχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, οι δικηγόροι, οι δημοσιογράφοι, οι μηχανικοί, οι συμβολαιογράφοι, καθώς και οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Συμμετοχή στην απεργία έχουν δηλώσει οι επαγγελματοβιοτέχνες, ενώ έπειτα από απόφαση της ΠΝΟ θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, ενώ κλειστά θα είναι και τα εμπορικά λιμάνια λόγω της κινητοποίησης της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s