Κυβερνητικός Συνδικαλισμός


ΦΩΤΟ από Αναρχογατούλη

Το θέμα είναι ότι η ΦΩΤΟ αν και κολάζ δείχνει τη πραγματικότητα. Όταν βλέπεις τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ να συζητάει ως κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αν οι εργαζόμενοι πάρουν 0.5%- 1% αυξήσεις για να τελειώνουν οι κινητοποιήσεις, γα ποιό συνδικαλιστικό κίνημα να μιλήσεις. Αν είχε να συζητήσει κάτι ο Παναγόπουλος με τον ΓΑΠ, είναι να απαιτήσει να υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για αυξήσεις λίγο παραπάνω από το πληθωρισμό, δλδ 5,8% και άνω.

Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε το παγκόσμιο φαινόμενο οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ να γίνονται χωρίς καμμία ντροπή υπουργοί και υφυπουργοί εργασίας, ανταμειβόμενοι για τις «εξυπερετήσεις» που παρέχουν στην εκάστοτε κυβέρνηση. Αυτός ο άθλιος ο Κουτρουμάνης που όσο το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση έβγαινε και έλεγε ότι το μόνο πρόβλημα για το ασφαλιστικό σύστημα, είναι η εισφροδιαφυγή και οι σπατάλες στο σύστημα υγείας, με τι μούτρα βγαίνει τώρα και υπερηφανεύεται για το «σώσιμο» του συστήματος με τη δραματική περικοπή των συντάξεων. Τωρινή και μελλοντική. Ουστ ρε λαμόγια.

Η επαγγελματοποίηση του συνδικαλισμού, τελικά θα έχει καταστροφικά αποτελέματα για ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα της μεγαλύτερης μερίδας των ελλήνων εργαζομένων.

Η μόνη μας επιλογή για να μη δικαιωθεί η ΦΩΤΟ,είναι μετά τις 8/7 και να συνεχίσουμε μέχρι να νικήσουμε, ξεπερνώντας τα διάφορα συνδικαλιστικά λαμόγια και παίρνοντας τις κινητοποιήσεις στα χέρια μας. Ίδωμεν…..

Βασίλης Τσόκαλης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s